Antena Căutare

Halloween 2018. Tradiții Superstiții și Atracții Bântuite pentru 31 octombrie

Halloween 2018. Tradiții, Superstiții și Atracții Bântuite pentru 31 octombrie. Este cunoscută de mai mai mulți ani și în România ca ziua de Halloween sau Sărbătoarea tuturor sfinților. Tradițiile care marchează această sărbatoare sunt multiple, află mai multe informații interesante din articolul a1.ro

Halloween 2018. Tradiții Superstiții și Atracții Bântuite pentru 31 octombrie
Halloween 2018 | unsplash.com

Halloween-ul a devenit o sărbătoare foarte populară în lumea occidentală. Sărbătoarea de origine celtică s-a răspândit rapid în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din SUA. Halloween e sărbătorit pe 31 octombrie. Numele sărbătorii provine din limba engleză de la expresia All Hallows’ Even, reprezentând numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților.

De Halloween, cei care urmează tradiția, își împodobesc casele și sculptează dovleci. În noaptea de 31 ocotmbrie aceștia se costumează, înfățișând diverse persnaje și primesc copii cu colindul, oferindu-le dulciuri. Pentru turiști, castelele, casele și tărâmurile bântuite reprezintă principal atracție.

Americanii se pregătesc mai bine de Halloween decât o fac pentru alte sărbători precum Paște sau Crăciun. În multe țări, în care s-a preluat această sărbătoare, industria măștilor, costumelor macabre, a scheleților, fantomelor și a diavolilor. Copii merg prin cartiere costumați astfel, iar cei care refuză să îi primească cu colindul vor fi speriați sau li se va face o farsă înspăimântătoare.

Alte popoare consideră că această sărbătoare este o sărbătoare păgână, considerând această zi ca una în care morții părăsesc mormintele. Sărbătoarea de Halloween a fost partial împrumutată de români. Mulți dintre aceștia nu respectă tradiția originală a sărbătorii. Astfel, Halloween a devenit prilejul ideal pentru carnavaluri și petreceri.

În preajma acestei sărbători multe magazine vând produse specific acestei sărbători, de la măști și costume până la preparate culinare. Gospodinele pregătesc plăcinte cu dovleac sau alte preparate cu design înfricoșător.

Superstiții de Halloween

Există câteva superstiții ce ar putea face curios pe oricine. Se spune că dacă o fată necăsătorită pune în noaptea de Halloween sub pernă un bănuț de argint și o floare de rozmarin își va visa alesul. Dacă ești singur și auzi pași în spatele tău în noaptea de Halloween, nu ar trebui să te întorci pentru că se spune că e un spirit venit de pe lumea cealaltă să te ia cu el.

Dacă în noaptea de 31 octombrie îți zboară vreun liliac prin casă înseamnă că acel loc este bântuit de spirite rele. Lumânarea ce se aprinde în interiorul dovleacului de Halloween are rolul de a tine spiritele rele la distanță. Altă superstiție spune că dacă ar bate clopotele în noaptea de Halloween, toate spiritele rele s-ar speria. Se spune că persoanele născute de Halloween puteau comunica cu spiritele.

Halloween-ul este astăzi o sărbătoare cunoscută în toată lumea, semănând spaimă în unele țări, iar în altele nu e luată în serior, fiind păstrată doar pentru carnavaluri și deghizări.

Atracții bântuite de Halloween

În țările care se sărbătorește Halloween-ul există diverse atracții bântuite pentru turiști, unele autentice, altele inventate. Indiferent de natura acestora, ele stârnesc frica și groaza în vizitatorii curioși de legend și povestea cu fantome sau spirite ce se poate afla în spate. Sunt multe astfel de locuri în lume pentru care vizitatorii plătesc pentru a fi speriați.

Originea acestor locații nu este știută cu exactitate, dar se crede că acestea au servit mai întâi pentru stranger de fonduri. În lista locațiilor de Halloween sunt incluse casele bântuite, plimbările în vehicole specific decorate de sărbătoare și labirinturi în lanuri de porumb. În SUA există parcuri de distracții de Halloween care au un success uriaș. Ele produc între 300 – 500 milioane de dolari pe an, atrăgând 40.000 de oameni.

De acest Halloween costumează-te cum poți tu mai bine pentru a fi înfricoșător și petrece alături de cei dragi cu gustări specifice delicioase.

Sursă foto: unsplash.com

Acest bebeluș citește cea mai frumoasă poveste pe care ai auzit-o vreodată! Ce notă crezi că merită?... Ea e femeia DRAGON! Are coarne, ochi tatuați și chip TERIFIANT! Cum arată și de ce a recurs la această TRANSFORMARE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x