Căutare Live

Harta bombardamentelor din Londra din 1940

In 1940, Germania hitlerista incerca sa cucereasca Marea Britanie. Asa au inceput sa bombardeze obiectivele strategice militare si industriale din Londra

In razboiul inceput de germani asupra Londrei au murit 40.000 de oameni si tot orasul a fost distrus. Pana de curand, se putea vedea harta cu bombardamentele doar in Arhivele Nationale din Londra, in sala de lectura. Acum, acestea sunt disponibile online, printr-un proiect realizat de Dr. Catherine Jones de la Universitatea din Portsmouth si Arhivele Nationale si finantat de o asociatie de caritate. Este vorba despre o harta interactiva, pe care sunt marcate locurile unde au cazut proiectilele. Se observa o ploaie de puncte rosii, care au distrus complet capitala Marii Britanii in 1940.

Aceasta reprezentare grafica interactiva le permite londonezilor sa vada daca in acea perioada au cazut dispozitive explozive pe locul unde locuiesc ei acum sau unde au stat parintii lor. Dezvoltatorii proiectului au realizat si o aplicatie pentru telefonul mobil prin care utilizatorii pot vedea daca locul pe care il viziteaza a fost bombardat sau nu. De asemenea, se pot accesa si statistici cu numarul de bombe care au cazut pe diferite zone si cu distrugerile pe care le-au provocat, poti citi memoriile londonezilor care au participat la razboi, iar la Imperial War Museum pot vedea imagini din acele vremuri.

Foto: bombsight.org

Ce ceață deasă, vai, ce deasă ceată... Capodopera uitată a lui Eugen Jebeleanu... Exercițiul care a înnebunit internetul! Ultima ecuație este pentru genii! Jocul este pierdut în proporție de 90%...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri