Antena Căutare

Hipopotamii lui Pablo Escobar, celebri în Columbia! Se înmulțesc ca nebunii și scot din minți autoritățile  

Guvernul columbian caută un plan pentru a castra hipopotamii celebrului baron al drogurilor Pablo Escobar, care fac ravagii în zona Medellin, la 25 de ani de la moartea acestuia.

Hipopotamii celebrului baron al drogurilor Pablo Escobar reprezintă o problemă în Columbia. Guvernul acestei țări caută un plan pentru a castra aceste animale, care fac ravagii în zona Medellin, la 25 de ani de la moartea traficantului, înmulțindu-se foarte repede, în lipsa prădătorilor.

Pablo Escobar, care a fost cândva cel de-al șaptelea cel mai înstărit bărbat din lume, a cumpărat patru hipopotami de la o grădină zoologică din California, la începutul anilor 1980, și i-a ținut în grădina conacului lui din Doradal.

Însă, după ce Pablo Escobar a fost ucis, în 1993, hipopotamii au fost lăsați de izbeliște. Aceștia s-au înmulțit și alcătuiesc în prezent o turmă de 60 de exemplare în afara Africii.

În ultimii câțiva ani, oficialii au căutat metode pentru a controla hipopotamii, îngrijorându-se că aceștia afectează fauna endemică de animale ca vidre și lamantini, dar și că pun în pericol localnicii.

Până acum, patru dintre acești hippopotami au fost castrați printr-un process periculos, dificil și costisitor, iar un exemplar tânăr a fost relocat la o grădină zoologică din Columbia.

Însă, mai recent, unii oameni de știință au venit în apărarea hipopotamilor lui Escobar, insistând că aceștia ar putea fi, de fapt, chiar benefici ecosistemului. Întrucât hipopotamii se hrănesc pe uscat și își fac nevoile în apă, aceștia canalizează nutrienți, modifică structura zonelor umede și au efecte benefice asupra plantelor verzi, pe care le țin sub control.

Biologul Jens-Christian Svenning de la Universitatea Aarhus din Danemarca a spus că America de Sud a pierdut multe animale erbivore mari în ultimii 20.000 de ani, iar hipopotamii ar putea ajuta la reversarea schimbărilor pe care această pierdere le-a generat în ecosistem.

„Hipopotamii ar putea genera beneficii biodiversătiții din regiune”, a spus specialistul, precizând că deocamdată, aceste animal ear trebui să fie lăsate să se înmulțească în continuare.

În plus, se pare că unii localnici sunt de acord cu acest plan. Deși hipoptamii sunt agresivi și periculoși, unii localnici i-au numit „animale de companie ale satului”.

Aceștia au spus că atunci când nu se află pe domeniul fermei private a lui Escobar, parcul tematic Hacienda Napoles, hipopotamii vizitează canalul, pe timpul nopții.

Un alt biolog, David Echeverri Lopez, a spus că aceasta este cea mai mare turmă de hipopotami din afara Africii. Aceștia s-au înmulțit în zona verde din nordul Columbiei, dar Echeverri a avertizat că aceștia provoacă distrugeri, doborând garduri și defecând în râuri.

Doradal și vechea fermă a lui Escobar se află în apropierea orașului Medellin, care a dat și numele cartelului baronului drogurilor.

Echeverri a mai spus că acești hippopotami sunt la fel de neînfricați ca banda lui Escobar: „Dacă devin agresivi, aceștia reprezintă un risc pentru biodiversitatea din Columbia”.

„Sunt animale invasive și extrem re rezistente la orice. Ei poartă boli care pot ucide animalele de fermă. Aceștia poluează apa cu materii fecale”, a explicat Echeverri.

Întrucât hipopotamii pot trăi până la 60 de ani, autoritățile caută o metodă de a controla turma de hippopotami pe termen lung.

Un alt cercetător, Leon, a spus că încercările riscante și costisitoare de până acum de a castra hipopotami nu au avut rezultate suficient de bune. Masculii sunt dificil de identificat, deoarece testiculele lor sunt ascunse. Dacă sunt prinși înainte de a dispărea în apă, hipopotamii trebuie să fie sedați și adormiți înainte de a le putea fi determinat sexul.

VIDEO| Fenomen SPECTACULOS pe Dunăre! Apa ”FIERBE” la aproape 0 grade... Imaginea lui Constantin Brâncuși și a operelor sale va dispărea! Este ”cadoul” făcut de moștenitorii artistului, în anul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x