Antena Căutare

Hobby macabru! Bătrânii care își construiesc singuri sicriele. "Ofertele" sunt low cost: "Mereu mi-a fost teamă de bătrânețe și nu m-am simțit bine la înmormântări"

Câțiva neozeelandezi cu un hobby macabru sunt subiectul unui documentar muzical lansat vineri pe internet. Briar March, autoarea scurtului documentar ''The Coffin Club'', spune povestea unor oameni de vârsta a treia care își construiesc și își decorează singuri sicrie "low cost".

Câțiva neozeelandezi cu un hobby macabru sunt subiectul unui documentar muzical lansat vineri pe internet. Briar March, autoarea scurtului documentar ''The Coffin Club'', spune povestea unor oameni de vârsta a treia care își construiesc și își decorează singuri sicrie "low cost".

"Mereu mi-a fost teamă de bătrânețe și de cele mai multe ori nu m-am simțit în largul meu la înmormântări așa că atunci când am auzit de Kiwi Coffin Club mi-a stârnit imediat interesul și am vrut să-i cunosc pe acești oameni", povestește March.

Rezidenți ai orașului Rotorua situat pe Insula de Nord din Noua Zeelandă, membrii clubului se întâlnesc o dată pe săptămână pentru a se bucura de viață în timp ce discută despre realitățile morții. Totul a început în 2010 când Katie Williams, o fostă asistentă medicală în domeniul medicinei paliative, se gândea ce activități noi pentru persoanele în vârstă ar putea să inițieze.

Deși nu avea prea multe cunoștințe de tâmplărie, femeia, în vârstă de 78 de ani, și-a adus câțiva prieteni mai pricepuți și, împreună, au înființat clubul. March spune că a făcut documentarul sub forma unui musical ca să arate că se poate vorbi despre moarte și altfel. "Am fost uimiți și copleșiți de admirație pentru bătrânii care au avut curajul să cânte și să danseze în fața camerei", a spus regizoarea.

Toți cei care apar în film sunt membri ai Kiwi Coffin Club, iar cel mai în vârstă dansator va împlini 94 de ani în curând.

"Vitalitatea lor și disponibilitatea de a încerca lucruri noi ne pun pe mulți dintre noi, tinerii, într-o lumină proastă. Sper să pot fi ca ei într-o zi", a spus March.

Filmul face parte din proiectul Loading Docs, un site din Noua Zeelandă unde pot fi vizionate documentare online.

Cel mai bătrân bărbat de pe planetă a încetat din viață, la 113 ani! Israel Kristal, supraviețuitor al Holocaustului, a ... Ghiveciul cu flori comestibile, deliciu pentru unii, dezamăgire pentru alții: "Un client s-a supărat că i-am servit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x