Antena Căutare

Hollywood, un oraș de poveste! Cum a ajuns o localitate obscură centrul cinematografiei mondiale

Welcome to Hollywood! What’s your dream? Sunt cuvintele pe care le-ai auzit, cu siguranță, în filmul ”Pretty Woman”, căci au fost folosite pentru a descrie cartierul de poveste al orașului Los Angeles, care scrie istorie pe zi ce trece. Iar imaginea magnifică, aceea în care sunt surprinse literele magice, așezate pe colină, te-au determinat, cel puțin o dată, să-ți dorești să ajungi acasă la celebritățile pe care le-ai urmărit în filme de Oscar.

Welcome to Hollywood! What’s your dream? Sunt cuvintele pe care le-ai auzit, cu siguranță, în filmul ”Pretty Woman”, căci au fost folosite pentru a descrie cartierul de poveste al orașului Los Angeles, care scrie istorie pe zi ce trece. Iar imaginea magnifică, aceea în care sunt surprinse literele magice, așezate pe colină, te-au determinat, cel puțin o dată, să-ți dorești să ajungi acasă la celebritățile pe care le-ai urmărit în filme de Oscar.


Hollywood, de la o localitate obscură, la centrul cinematografiei mondiale


Hollywood-ul este, în prezent, principalul centru al industriei cinematrografie și de televiziune americane, dar, în urmă cu zeci de ani, la mijlocul secolului al XIX-lea, acesta era o localitate obscură. Pe colinele atât de cunoscute în toate colțurile lumii, acolo unde sunt așezate cele nouă litere grandioase, erau câteva drumuri neasfaltate, iar oamenii aveau ca ocupație cultivarea arborilor fructiferi.

Mai mult de atât, o altă legendă spune că cele nouă litere magice au apărut din întâmplare, când soția lui Harvey Henderson Wilcox, un agent imobiliar în anii 1880, călătorind cu trenul, a întâlnit o femeie, care și-a denumit casa "Hollywood" (lemn sfânt). Când doamna Wilcox s-a întors acasă, și-a botezat ferma la fel.

Recunoscut ca municipalitate la începutul anilor 1900, când bărbații au votat pentru unirea cu orașul Los Angeles, măsură dorită de aceștia pentru a-și asigura sursa de apă, Hollywood-ul a început să se dezvolte treptat treptat. La scurt timp după ce această decizie a fost pusă în aplicare, mai multe companii de producție din New York și New Jersey au decis să-și mute sediile. Motivele au fost atât de ordin financiar, căci aici chiriile și terenurile erau foarte ieftine, dar și vremea, care era mai frumoasă.


Hollywood, un cartier grandios, ce-și are originile în Europa


Atât de departe de tărâmurile europene, dar cu o istorie atât de legată de acestea. Samuel Goldwyn, William Fox, Adoph Zukor, Louis B. Mayer, Harry, Albert, Samuel si Jack Warner. Toți aceștia au scris istorie în lumea filmului, căci au înființat unele dintre cele mai mari studiouri ( Universal, Paramount, MGM, Fox și Warner), însă puține persoane știu că aceștia își au originile în Europa, în țări precum Polonia, Ungaria, Germania ori Belarusul de astăzi. Dornici să aibă o viață de vis, aceștia au emigrat și au reușit să cunoască succesul chiar la Hollywood, acolo unde au scris istorie prin studiourile grandioase, în care s-au turnat zeci de filme celebre.

Paramount Studio

Hollywood, ce nu știai despre însemnele celebre

Recunoscut în toate colțurile lumii, faimosul însemn a fost ridicat în anul 1923 și avea ca atribuție promovarea afacerilor imobiliare. Mai mult de atât, inițial era afișat cuvântul "Hollywoodland". Ulterior, în 1949, când literele erau mult prea deteriorate, autoritățile au decis să elimine ultimele patru litere (land) și să le repare pe celelalte. Așa s-a născut ”HOLLYWOOD”, care a fost înregistrat ca marcă și care nu a mai putut fi folosit fără avizul Camerei de Comerț a Hollywood-ului, care administrează și binecunoscutul Walk of Fame.

Hollywood, gazda primei ceremonii de decernare a Oscarurilor
Hollywood este, de asemenea, locul în care a avut loc prima ceremonie de decernare a Premiilor Oscar. Organizată la 16 mai 1929, în Sala Florilor, a Hotelului Hollywood Roosevelt, gala a fost una grandioasă, la care accesul s-a făcut pe baza unor bilete , ce au fost vândute cu 10 dolari fiecare. Atunci, la evenimentul inedit, au luat parte 250 de persoane.

De asemenea, la Hollywood a fost deschis primul nikel-odeon, prima sală specializată în prezentarea de spectacole cinematrografice. Cu alte cuvinte, aici a luat ființă primul cinematograf, în anul 1902. Înainte de acest eveniment, însă, spectacolele cinematografice erau organizate în corturi.

Sursa: http://ingles360.es, www.wikipedia.org

Misterul va fi elucidat după 60 de ani de cercetări! Oamenii de știință vor afla, în sfârșit, ce se ascunde în mantaua p... S-a întâmplat după 110 ani! Un vulcan din Nicaragua a erupt după o pauză de peste un secol...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x