Antena Căutare

I-a sunat ceasul! Apple a platit 21 de milioane de dolari pentru un orologiu

Apple a platit Cailor Ferate Federale Elvetiene 21 de milioane de dolari pentru designul ceasului folosit intr-o aplicatie a noului sistem de operare iOS 6

Compania americana a copiat un simbol al elvetienilor si anume ceasul folosit de caile ferate si l-a folosit in noua versiune de iOS.

Primele informații despre aceasta disputa au aparut in urma cu doua luni, atunci cand iOS 6 a fost lansat. Ceasul simbol al companiei de cai ferate din Elvetia a fost desenat de compania Mondaine, iar americanii au preluat design-ul fara a incheia un parteneriat. Desi informația a ajuns in presa, nici Apple, nici elvetienii nu au comentat.

Mai mult, desi disputa s-a incheiat, se pare ca din suma de 21 de milioane de dolari, cei de la Mondaine nu primesc nimic. Dar compania este multumita ca si-a asigurat astfel putina mediatizare, iar alte discutii vor fi purtate cu cei de la caile ferate.

Va amintim ca designul ceasului a fost proiectat in 1944 de designerul Hans Hilfiker, angajat SBB. De atunci, el este utilizat pentru ceasurile din statiile de cale ferata, nu doar in Elvetia, dar si in multe alte tari europene. Din 1986, licenta exclusiva de utilizare a designului ceasului SBB este detinuta de Mondaine Group.

In plus, se pare ca ceasurile elvetiene nu au doar mecanisme bune si longevive, dar si imaginea acestora valoreaza milioane. Iar Apple arata astfel ca nu este doar copiata, ci se si "inspira" atunci cand apreciaza ceva.

Rochia purtata de Judy Garland in "Vrajitorul din Oz", vanduta cu 480.000 de dolari... "Amanta" lui Picasso, vanduta pentru 41 de milioane de dolari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x