Antena Căutare

Mama lui i-a dat viață, a doua oară, după ce transplantul de inimă pe care îl suferise nu a reușit

La 23 de ani, mulți încă se mai consideră copii. Dar Akasha Josephson a dovedit că este o eroină, care ar face orice pentru a-și salva copilul. Datorită ei, micuțul Jace are o nouă șansă la viață. 

La 23 de ani, mulți încă se mai consideră copii. Dar Akasha Josephson a dovedit că este o eroină, care ar face orice pentru a-și salva copilul. Datorită ei, micuțul Jace are o nouă șansă la viață.

Jace Josephson s-a născut cu sindrom hipoplastic cardiac stâng, ce face ca jumătatea stângă a inimii lui să nu se dezvolte normal.

După ce a trecut prin două operații majore și un transplant de inimă, Jace a stat 6 luni conectat la aparate. Intervențiile chirurgicale au avut un efect devastator asupra organismului băiețelului de doar 2 ani, rinchii lui încetând să funcționeze.

Mama lui i-a dat viață, a doua oară, după ce transplantul de inimă pe care îl suferise nu a reușit

Mama lui a fost în culmea fericirii atunci când a aflat că este un donator compatibil pentru Jace. Rinichiul ei i-a salvat viața.

Sindromul hipoplastic cardiac stâng este o afecțiune congenitală cu care se nasc aproximativ 960 de bebeluși, anual, în Statale Unite și 200 în Marea Britanie.

La nici șapte luni, Jace suferise deja două operații pe cord. Înainte de a treia intervenție pe cord, în august 2017, micuțul a intrat în stop cardio-respirator. Singura lui șansă la viață era un transplant de inimă.

146 de zile a fost ținut în viață de aparate, până s-a găsit un donator, în luna ianuarie.

Mama lui i-a dat viață, a doua oară, după ce transplantul de inimă pe care îl suferise nu a reușit

Familia spera că au trecut peste partea grea. Soarta a avut alte planuri pentru ei. La trei săptămâni după transplant, starea băiatului a început să se degradeze.

Tratamentul post-operator recomandat de medici îi distrusese rinichii. A fost nevoie de un an pentru ca sângele lui Jace să fie „curățat”, iar mama lui să primească acordul pentru a deveni donator.

Toate operațiile prin care a trecut micul luptător i-au afectat plămânii. Copilul trăiește cu o traheostoma ce îl ajută să respire. Cu toate că va fi nevoit să urmeze un tratament cu imunosupresoare pe tot parcursul vieții pentru ca organismul să nu îi respingă organul transplantat, medicii sunt optimiști în privința viitorului lui Jace.

Surpriză cu muzică clasică și vals la aeroportul „Henri Coandă”! Cum au reacționat trecătorii - VIDEO... Cea mai puternică rugăciune a lui Arsenie Boca! Te scapă de orice rău din viaţa ta!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x