Antena Căutare

VIDEO! ”I-am văzut mânuța sub dărâmături...” Povestea din spatele lacrimilor: Ce s-a întâmplat cu fetița scoasă de sub betonul prăbușit

Un salvator iese dintre dărâmături ţinând în braţe o fată în vârstă de patru luni, Wahida, după care începe să plângă, arată imagini filmate la Idleb, în Siria, care au făcut înconjurul lumii în weekend. Tatăl bebeluşului şi-a povestit drama AFP, scrie news.ro

Un salvator iese dintre dărâmături ţinând în braţe o fată în vârstă de patru luni, Wahida, după care începe să plângă, arată imagini filmate la Idleb, în Siria, care au făcut înconjurul lumii în weekend. Tatăl bebeluşului şi-a povestit drama AFP, scrie news.ro

Era joi. "Eram în magazinul în care muncesc, atunci când au început atacurile aeriene", îşi aminteşte Yeyha Maatouk pe un ton neutru. "Am fugit imediat acasă şi am văzut că tot cartierul nostru era cu josu-n sus. Nu am găsit pe nimeni în ceea ce a mai rămas din locuinţa noastră".

El aude vocea înăbuşită a soţiei, îngropată sub dărâmăturile apartamentului lor, într-un mic imobil.

"Am căutat-o peste tot. Am ridicat un bloc de ciment şi am găsit-o, cu faţa la pământ. Am săpat în jurul ei, pentru a o putea scoate şi, mulţumită lui Allah, era conştientă şi vorbea cu mine".

Îmoreună că Căşti Albe - salvatori din cadrul Apărării Civile în teritoriile aflate sub controlul rebelilor -, el începe să-şi caute cu disperare cele două fiice, pe Wahida, în vârstă de patru luni, şi pe Sinar, în vârstă de trei ani.

"Am început să sap în dormitor şi am găsit mâna fiicei mele (Wahida). Când am reuşit să o ating, mi s-a agăţat de deget".

Salvatorii îl ajută şi deblochează bebeluşul dintre blocuri de ciment care-i acoperă corpul. Tatăl ei o ia în braţe.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Ei au dus-o la spital, iar Allah fie lăudat, este în viaţă".

SALVATORI ÎN LACRIMI

O înregistrare video făcută de Căştile Albe arată un tânăr voluntar care poartă în braţe bebeluşul, rănit la faţă, îmbrăcat într-o pijama galbenă plină de praf.

Salvatorul, neidentificată, ţine bebeluşul cu tandreţe în braţe în ambulanţa care îi duce la spital.

"Ne-a luat două ore ca să o scoatem dintre dărâmături, iar mulţumită lui Allah este în viaţă", spune el plângând, în timp ce Wahida plânge încet.

În timp ce bebeluşul pleacă la spital, tatăl lui o caută în continuare pe Sinar, fiica sa în vârstă de trei ani, dar şi pe mama sa. Însă ele au fost ucise în acea zi, în raidul care s-a soldat cu şase morţi - inclusiv patru copii -, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

"A doua mea fiică... A căzut peretele peste ea. A murit. Aş fi vrut să pierd orice, dar nu pe ea", abia articulează Yeyha Maatouk, cu vocea spartă.

Împreună ci soţia sa şi cu Wahida, tânărul tată a fost primit de rude, la periferia Idlebului, un oraş din nord-vestul Siriei pe care forţele regimului şi aliatul lor rus încearcă să-l recucerească.

Wahida are zgârieturi şi două vânătăi pe cap, dar stă liniştită în braţele tatălui ei şi priveşte, cu ochii ei mari şi negri, cerul.

Când este întrebat ce speră de-acum, Yeyha Maatouk susăină neputinciios. "Ne lăsăm în voia lui Allah... Abia facem faţă la tot ceea ce ni s-a întâmplat".

Umeraș pentru a fixa țeava de eșapament și bandă adezivă pentru a „lipi” găurile din asfalt. Soluții HILARE la probleme ... Imagini cum n-ai mai văzut până acum! Nuntă ţigănească de Cartea Recordurilor. Mireasa a avut rochia cusută cu fir de au...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x