Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00iUmor (r)

Iată cum vor arăta casele viitorului! Nu te-ai fi așteptat niciodată la asta

Casele viitorului nu sunt făcute din sticlă, oţel şi plastic, ci din lut, paie şi alte materiale naturale. Fie că aleg să contruiască o casă, fie că sapă un bordei, din ce în ce mai mulţi români încearcă să îmbine tradiţionalul cu modernul.

Iar când spaţiul le permite, îşi deschid uşile şi pentru oaspeţi. Este şi cazul unui cuplu din Bucureşti, care a reununţat la tumultoasa viaţă în capitală pentru tihna din mijlocul naturii.

Deşi par un mic sat de spiriduşi, bordeiele construite la marginea localităţii sibiene Porumbacu de Jos sunt de fapt casa Nicoletei şi a lui Sergiu. Bucureşteni de când se ştiu, cei doi au decis la un moment dat că agitaţia vieţii în Capitală nu mai este pentru ei.

Au construit bordeiele plecând de la locuinţele tradiţionale româneşti. Iar interiorul a fost un exerciţiu de creativitate. Opt camere sunt în total, fiecare cu povestea ei.

Însă pentru cei care poposesc aici, peisajul şi decorul merită tot efortul. Până şi băile sunt mici opere de artă. Nu doar Nicoleta şi Sergiu au visat la o casă de basm. În apropiere de Constanţa, un scriitor de cărţi pentru copii şi-a dorit o locuinţă ca în poveştile sale.