Antena Căutare

I-au descoperit cadavrul într-o peșteră! Specialiștii greci au recreat chipul unei fete, găsită după 9000 de ani

O echipă de artişti şi cercetători din Grecia a reconstituit, în trei dimensiuni, chipul unei adolescente care a trăit acum aproximativ 9000 de ani. Scheletul fetei a fost descoperit în 1993, într-o peşteră din Thesalia. Arheologii au botezat-o "Avghi", ceea ce înseamnă "Zori", deoarece a trăit "în zorii civilizaţiei.

O echipă de artişti şi cercetători din Grecia a reconstituit, în trei dimensiuni, chipul unei adolescente care a trăit acum aproximativ 9000 de ani.

Scheletul fetei a fost descoperit în 1993, într-o peşteră din Thesalia. Arheologii au botezat-o "Avghi", ceea ce înseamnă "Zori", deoarece a trăit "în zorii civilizaţiei.

Figura sa a fost realizată din silicon, pe baza oaselor, a dinţilor şi a reconstituirii muşchilor feţei. Adolescenta are o expresie încruntată iar şeful echipei de cercetători spune, în glumă sau în serios, că în vremea în care a trăit nu avea cum să nu fie supărată.

159 de ani de la Mica Unire. Cum a ajuns Cuza candidat la "domnie pe viață: "Alesul vostru vă dă, astăzi, o si... Rusia ascunde un secret despre care n-a vrut să afli niciodată! De aici plănuia să aducă Apocalipsa peste toată planeta!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x