Antena Căutare

Idee îndrăzneaţă! Au amenajat o grădină de legume, pe acoperișul unui bloc din București

Sătuli de chimicalele din comerţ, mai mulţi tineri din Bucureşti au amenajat o suprafață de 100 de metri pătrați, pe acoperişul unui bloc, unde cultivă legume de tot felul.

Idee îndrăzneaţă! Au amenajat o grădină de legume, pe acoperișul unui bloc din București Galerie
Grădină de legume, pe acoperișul unui bloc din București | Yahoo News

Sătuli de chimicalele din comerţ, mai mulţi tineri din Bucureşti au amenajat o suprafață de 100 de metri pătrați, pe acoperişul unui bloc, unde cultivă legume de tot felul.

”În luna februarie a acestui an, am început efectiv această grădină comunitară. Este situată pe terasa clădirii în care funcționează Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București. Noi am prezentat proiectul, iar Direcția ni l-a aprobat să îl facem pe acoperișul lor”, a declarat Laurențiu Cernat, inițiatorul și coordonatorul programului Grădini Urbane Comunitare.

Acum, 20 de grădinari voluntari îngrijesc "micul colţ de Rai", aflat pe terasa clădirii din cartierul Titan.

”În Occident, am văzut că cele mai multe grădini comunitare sunt pentru profit. Produc legume și le vând către restaurante sau piețe. În primă fază, vorbim de autoconsum, adică de familii care își cultivă singure legumele. Abia când ai o producție mai bună poți începe să vinzi, fiind avantajat că poți livra cu costuri minime către magazine mici, piețe sau localuri din apropiere”, a adăugat Laurențiu Cernat.

Sursa: Yahoo News

Galerie FOTO: Sigur ţi-ai dori şi tu să stai aici! Camere de hotel absolut fabuloase, de la care nu-ţi poţi lua ochii... FOTO! E e cea MAI URÂTĂ MIREASĂ din istorie! Până și soțul a fugit de ea!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x