Îi iei şi îi arunci, dar habar nu ai cât de utili sunt! La ce folosesc, de fapt, săculeţii de siliciu din cutiile cu pantofi

 

Atunci când cumperi o cutie de pantofi găseşti în interior nişte săculeţi cu granule de siliciu pe care îi arunci imediat. Mare greşeală! De ce?

Se pare că aceşti săculeţi cu granule de siliciu pot fi utilizaţi pentru o mulţime de trucuri care îţi salvează timp, energie şi bani.

1. Geanta de sală nu va mai mirosi niciodată urât!


Poţi evita ca bacteriile şi mucegaiul să îţi invadeze echipamentul de sport năduşit prin a pune câţiva săculeţi în geanta de fitness. Va fi de ajutor şi în privinţa mirosului.

2. Îţi salvează telefonul!

Ţi-ai scăpat telefonul în apă? Uită de orez, săculeţii sunt mult mai eficienţi în a reţine umezeala. Lasă-ţi telefonul într-un castron plin de granule cu siliciu şi garantat se va usca în întregime.

3. Dezabureşte parbrizul

Gata cu aşteptarea pentru dezaburirarea parbrizului dimineaţa, doar aşază câţiva săculeţi cu siliciu lângă parbriz în interiorul maşinii şi vei scăpa definitiv de această problemă.

4. Protejează pozele de colecţie

Avem câteva albume de colecţie şi poze mai vechi pe care, de obicei, le depozităm într-o cutie pe care o aşezăm pe şifonier, sau într-un beci, sau în pod, oricum în locuri neprietenoase şi umede care pot duce, în timp, la deteriorarea pozelor. Aşadar, pune câţiva săculeţi plin de siliciu în cutiile pline de poze.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe