Ții telefonul în buzunar? Nu mai face asta niciodată. S-ar putea să regreți

Potrivit Centrului Medical Carmel și de Technion din Haifa, are exista o conexiune de temut între infertilitatea masculină și folosirea cu prevalență a celulalelor.

Potrivit Centrului Medical Carmel și de Technion din Haifa, are exista o conexiune de temut între infertilitatea masculină și folosirea cu prevalență a celulalelor. Astfel au fost analizate cazurile a 106 bărbați, în funcție de datele demografice, modul în care au utilizat telefonul mobil și impactul asupra calității lichidului seminal.

Rezultatele au arătat că această calitate s-a redus la nivelul care ar puteau cauza infertilitate la bărbații. Sunt vizați cei care obișnuiesc să-și țină celularele la jumătate de metru distanță de șliț. scrie infoalert.ro.

De asemenea, 47% dintre cei care își țineau celularul în buzunarul de la pantaloni de-a lungul zilei au întregistrat niveluri anormal de scăzute în concentrația lichidului seminal, similare celor întâlnite la doar la 11 la sută din populația masculină.

Totuși, cercetătorii consideră că ar trebui să se realizeze studii mai complexe, pentru a stabili dacă acest tip de radiație poate afecta fertilitatea masculină.

Ultimele știri