Antena Căutare

Iluzie optică virală! Privește mașinile din poză și spune dacă au aceeași dimensiune sau nu. Care este răspunsul, de fapt

O imagine ce prezintă patru mașini pe un drum cu două sensuri s-a transformat rapid într-o iluzie optică de senzație. Privește atent poza și încearcă să îți dai seama dacă mașinile au aceeași dimensiune sau nu. Răspunsul corect te va surprinde.

Descoperă ce dimensiune au mașinile din poză, de fapt

sursa foto: Profimedia

Iluziile optice se pot transforma uneori în adevărate provocări chiar și pentru cei cu o minte extrem de ageră. La fel se întâmplă și în cazul imaginii de mai jos, în care se pot observa patru mașini care merg pe două benzi diferite, pe un drum. Tot ce ai de făcut este să te uiți atent și să îți dai seama dacă respectivele autovehicule au sau nu aceeași dimensiune. Unii spun că sunt la fel, alții că au dimensiuni diferite.

O iluzie optică ce prezintă o imagine cu patru mașini pe un drum a devenit virală. Încearcă să descoperi dacă autovehiculele au aceeași dimensiune sau nu

De-a lungul timpului au fost numeroase iluzii care au devenit virale, printre care și cea a rochiei a cărei culoare a fost greu de stabilit, fiindcă unii ziceau că e albastră cu inserții negre, alții că e albă cu auriu. Recent, o altă provocare similară a pus internauții pe jar și nu puțini au fost cei care au încercat să își dea seama care dintre mașinile din poză e mai mare.

Citește și: Iluzie optică ce ascunde un test de inteligență rapid! Găsești litera greșită în 13 secunde? Doar cei isteți reușesc

Poza, ce a fost inițial publicată pe site-ul celor de la Big Motoring World, a devenit virală și a fost preluată inclusiv de cei de la mirror.co.uk. Răspunsul corect?

Mașinile au aceeași dimensiune, dar plasarea în spațiu dă naștere unei iluzii optice și le face să pară de mărimi diferite.

Ca să te convingi de acest lucru, tot ce ai de făcut este să trasezi niște linii imaginare prin care să unești roțile mașinilor de pe o parte și plafonul acestora. Cu siguranță așa vei descoperi care este răspunsul corect, de fapt.

Uneori, creierul uman este predispus să observe imaginile sau elementele cu care este mai familiarizat. Există momente în care jocul de lumini, nuanțe sau umbre pot „juca feste”, păcălind ochiul uman sau percepția.

Citește și: Iluzie optică de senzație! Un câine s-a ascuns în dormitor. Tu poți să îl găsești în mai puțin de 7 secunde? Iată răspunsul

Un alt test de inteligență ascuns într-o iluzie optică este cel în care trebuie să descoperi unde se află ascunsă pasărea într-o fotografie ce surprinde niște pietre de culoare gri. Jocul de umbre și culori fac această provocare să fie una destul de complicată. Cei care reușesc să afle răspunsul în mai puțin de 7 secunde se pot considera persoane inteligente.

Paștele cailor există! Locul din România în care se sărbătorește și ce tradiții există... Un tată orb și parțial surd vindea mături pe stradă ca să-și întrețină soția bolnavă și copiii. Ce s-a întâmplat într-o ...
Beneficiile consumului de aloe vera. Ce spun specialiștii
Specialiști spun care sunt beneficiile consumului de aloe vera asupra sănătății tale. Planta...
Horoscopul zilei de 21 martie 2023. Berbecii au nevoie de eliberare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 martie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți la ce le spune...
Parteneri
Ciorbă de post cu ciuperci și cartofi, gustoasă și hrănitoare
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x