Antena Căutare

Imagine rară cu România vâzută din spațiu. Fotografia a fost realizată de un satelit

O imagine spectaculoasă realizată de satelitul european Sentinel 2 a fost postată pe pagina de Facebook a Reprezentanţei Comisiei Europene în România în cursul zilei de luni.

Imagine rară cu România vâzută din spațiu. Fotografia a fost realizată  de un satelit
Imagine rară cu România vâzută din spațiu | Facebook

În imagine țara noastră este văzută din perspectiva satelitului care face parte din programul Copernicus. Sateliţii Sentinel au rolul de a observa şi monitoriza planeta noastră, fiind aflaţi sub controlul UE şi ESA. Misiunea Sentinel 2 are rolul de a monitoriza variabilitatea din suprafaţa Pământului şi este formată din doi sateliţi gemeni, Sentinel 2A şi Sentinel 2B.

Cei doi pot observa suprafeţele terestre şi maritime, pot realiza hărţi în cazul unor dezastre naturale, pot detecta nave şi vedea suprafeţele de gheaţă din mările nordice.

Sentinel 2 face parte din programul Copernicus, coordonat de Agenţia Spaţială Europeană (ESA), în parteneriat cu Comisia Europeană.

Miracolele există! O femeie și-a recuperat inelul pierdut după aproape 50 de ani: ”Am rămas cu gura căscată!” ... La Auschwitz au existat bordeluri! Ofițerii trăgeau cu ochiul la ce făceau deținuții în pat! Ce făceau pentru momentele ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x