Antena Căutare

Cum au fost umplute galantarele goale ale unei alimentare, pentru a primi vizita lui Ceaușescu, în '89. Tovarășul nu stătea la coadă! Imagini de arhivă din epoca de aur!

Butelie pe cartelă, pâine și ulei cu răția, cozi infinite și galantare goale sau aproape goale. E imaginea unei epoci apuse de peste 26 de ani în România, însă adesea readusă în atenția publică. Ei doi. Nicole și Elena, personaje principale ale "filmului socialist". 

Butelie pe cartelă, pâine și ulei cu răția, cozi infinite și galantare goale sau aproape goale. E imaginea unei epoci apuse de peste 26 de ani în România, însă adesea readusă în atenția publică. Ei doi. Nicole și Elena, personaje principale ale "filmului socialist". Sunt vii în amintirea colectivă, din vremuri pe care unii și le amintesc cu plăcere și pe care alții le blamează.

Cuplul Ceaușescu își trăia viața din plin. Mergea la mare, la Neptun. Se plimba la munte, la Predeal. România epocii de aur aparținea celor doi, substantive proprii, și a muncitorimii, substantiv comun. Asta era "împărțeala".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Și atunci când venea vorba de mâncare, obiceiurile se păstrau. Rația era specifică muncitorimii, la fel și cozile lungi și galantarele aproape goale.

Într-o zi a anului de răscruce în România, 1989, tovarășul Nicolae Ceaușescu poposea, în vizită, într-o alimentară din Capitală. Galantare pline ochi, pâine și covrigi, brânzeturi și carne, toate pentru a da bine în obiectul camerei de luat vederi care i-a însoțit pe demnitarii comuniști.

Imaginile publicate de Adevărul, rămase în arhivă, sunt însoțite de ropotele de aplauze ale muncitorilor, buchetele de flori pentru primite și "celebrul" respect care i se cuvenea mai marelui tovarăș al țării.

142 de victorii consecutive și 14 recorduri mondiale. Prima atletă de pe Hall of Fame a transformat România în campioană... Poți să faci și tu asta. Cum poți comprima o noapte de somn în câteva ore...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x