Antena Căutare

VIDEO! Impresionant: La 97 de ani, realizeaza capodopere in Paint, desi este orb!

La 97 de ani, nu mai vede aproape deloc dar asta nu il impiedica sa creeze capodopere in Paint, pixel cu pixel. Hal Lasko este un barbat care nu se gandeste la varsta, obstacole sau probleme de sanatate, singurul sau interes fiind arta.

Operele de arta ale lui Hal Lasko s-ar incadra la pointillism – digital, deoarece platforma lui creativa este calculatorul. Tipograf de meserie, “Bunicul” nu si-a mai putut exersa pasiunea din cauza varstei inaintate si a unei afectiuni de sanatate care l-a lasat aproape orb. In loc sa fie consumat de griji si regrete, Lasko a inteles ca tehnologia ii poate fi un aliat de valoare.

Batranelul a descoperit Microsoft Paint si a inceput sa faca desene cu lupa din program. Primele alaturari de pixeli s-au transformat in nuante, apoi au dat contrast si contur, reusind sa creioneze o imagine digitala.

Fiul sau, Ron, stie ca aceasta pasiune este cea care l-a tinut in viata pana acum: “Vorbeste despre arta tot timpul, pana si in somn. Nu imi vine sa ma duc in atelierul lui, jos, pentru ca odata ce ma prinde la colt, nu mai imi da drumul. […] Cred ca devine mai puternic, nu mai slab. De fapt, de cand a murit mama, acum cativa ani, nu a mai vorbit despre ea. Nu l-am auzit vreodata plangandu-se de anii lui sau vorbind despre moarte”.

VIDEO EMOTIONANT! Si-a implinit visul de a face surf, desi este paralizata... Superman a intrat in Cartea Recordurilor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x