- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Premieră! Un băiețel cu autism a construit cea mai mare replică Titanicului folosind 65.000 de piese Lego. Unde va fi expusă capodopera și cum a reușit băiatul bolnav această performanță
Brynjar Karl Birgisson, un băiețel islandez în vârstă de 15 ani, a construit cea mai mare replică a Titanicului, folosind nu mai puțin de 65.000 de piese. Deși iniţial a folosit 56.000 de piese, "după ce partea din faţă s-a spart, a trebuit să mai cumpărăm şi în final am ajuns la aproximativ 65.000 de piese, povestește tânărul.
Băiatul islandez care și-a început aventura în acest proiect cu zece ani în urmă, a făcut posibilă expunerea acestei replici impresionante într-un muzeu din Statele Unite.
Pentru a-și duce la bun sfârșit acest proiect îndelungat, compania Lego i-a făcut o reducere substanțială micuțului, în plus, l-a ajutat și cu achiziționarea de lipici special, pentru a putea fi transportată.
Replica impresionantă a Titanicului a fost deja expusă în muzee din Islanda, Suedia, Norvegia și Germania, iar acum va călători până în Tennessee (Statele Unite). Creatorul său va participa, de asemenea, la evenimentul programat pentru 21 aprilie. Nu este pentru prima dată când Brynjar ajunge în această țară. Băiatul a fost deja acolo pentru a explica altor copii povestea și legătura între autism, boala de care suferă și replica minunată a Titanicului.
Brynjar a explicat că procesul de construire a Titanicului l-a ajutat foarte mult pentru stima sa de sine: "Când am început proiectul, abia puteam comunica cu ceilalți și acum mă aflu aici pe scenă și dau interviuri. La începutul construcției am avut o persoană care mă ajuta la școală cu fiecare pas pe care îl făceam, dar astăzi studiez fără sprijin, notele mele au crescut și colegii mei mă consideră de-al lor. De asemenea am călătorit, am explorat și am întâlnit oameni minunați", a adăugat el.
"Această experiență m-a ajutat mult cu problema de sănătate. Deși am autism, am fost educat să fiu un om cât mai normal posibil."
Autismul este este o tulburare neurobiologică care se manifestă în primii trei ani de viață și care durează pe tot parcursul vieții. În mod fundamental, aceasta afectează abilitatea unei persoane de a comunica și de a relaționa cu alții, dar și imaginația și comportamentul, printre altele. De asemenea, este asociat cu rutină și comportamente repetitive.
Felicitări, Brynjar!
A fost dezvelită după 300 de ani. Credincioșii vor călca pe trepte sfinte:„Aici a pășit însuși Iisus Hristos!”... Un român își oferă, la mica publicitate, serviciile femeilor, care vor să facă un copil: „Nu caut sex. Ajut în mod natur...