Antena Căutare

In sfarsit! Suntem pe primul loc! Cimitirul Vesel din Sapanta, numarul 1 in topul cimitirelor

Intr-o ierarhie a celor mai frumoase 10 cimitire de pe Glob, aparuta, astazi, in publicatia franceza "L’Expres" cimitirul de la Sapanta este socotit cel mai frumos loc de inmormantare din lume.

In sfarsit! Suntem pe primul loc! Cimitirul Vesel din Sapanta, numarul 1 in topul cimitirelor
| gapo.ro

1.Cimitirul Maria, Sapanta, Romania

“La 700 km Nord-Vest de Bucuresti, satul Sapanta este cunoscut pentru ca aici se afla unul dintre cele mai colorate cimitire din lume. Stilul si inscriptiile poetice, precum și mozaicul folosit sunt expresia vietii defunctului: traditia a fost inceputa in 1930 de catre un artist local și este perpetuata si astazi”, arata jurnalista franceza Anais Giroux.

2. Cimetière du Père Lachaise, Paris (Franta)

Este cel mai mare cimitir din Paris, un adevarat obiectiv turistic, care atrage, anual, peste doua milioane de vizitatori! Printre mormintele cele mai populare - Oscar Wilde, Jim Morrison și Chopin.

3.Cimitirul vechi evreiesc din Praga (Republica Ceha)

Aici, in inima orasului vechi, se afla aproximativ 12.000 de pietre funerare, stivuite la intamplare. Cea mai veche piatra dateaza din 1439. Obiceiul este sa ca aici sa fie depuse mici pietricele, ca souvenir, un lucru ce aminteste de vremurile in care evreii traiau in desert si nu aduceau flori pentru a decora mormintele.

Citeste topul complet in incomemagazine.ro!

Informatii secrete din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, descoperite in hornul casei unui britanic... Dimineata perfecta pentru romani: pe plaja, la caldura, alaturi de prieteni si familie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x