Antena Căutare

In SUA, si animalele de companie sunt obeze

Peste jumatate dintre cainii si pisicile de companie din Statele Unite au probleme cu greutatea, ca si stapanii lor, arata un studiu dat publicitatii, citat de AFP.

Circa 55% dintre caini si 53% dintre pisici sunt obezi sau supraponderali, potrivit celui de-al patrulea studiu anual al Asociatiei pentru prevenirea obezitatii la animalele de companie (APOP). Prin comparatie, se aminteste ca 68% dintre adultii americani sufera de acelasi lucru, conform statisticilor federale.

Dintre 133 pisici observate, aproape o treime erau supraponderale si 22% aveau semne clinice de obezitate. In ceea ce priveste cainii, 35% dintre cele 383 cazuri analizate erau supraponderali si 20,6% obezi.

"Numarul animalelor de companie obeze este mai mare decat niciodata", a declarat dr. Ernie Ward, de la APOP. In 2007, 19% dintre pisici si 10% dintre caini erau obezi.

"Este un fenomen ingrijorator, pentru ca inseamna ca din ce in ce mai multe animale sufera de maladii legate de greutate, cum ar fi artrita, diabetul, hipertensiunea si insuficienta renala", ca si oamenii, a conchis dr. Ward.

Sursa: Jurnalul National

Foto: rmtbristol.org.uk

Ham, primul cimpanzeu care a ajuns in spatiu!... VIDEO! Un cangur paralizat a salvat viata unei femei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x