Antena Căutare

Nu mai are puls, dar traieste! Vezi cum de a ramas un ceh in viata!

Un barbat din Cehia traieste de patru luni fara inima! Pentru ca avea o forma foarte agresiva de cancer, medicii au fost nevoiti sa-i inlocuiasca inima cu un sistem de pompe mecanice. Barbatul a aparut ieri pentru prima data de la operatie in fata camerelor de luat vederi.

Jakub Halik, un pompier ceh de 37 de ani, este cel de-al doilea om cu inima mecanica din istorie. Cel dintai, un american din Texas, nu a supravietuit decat o luna dupa operatie. Halik spune ca stia foarte bine la ce riscuri se expune, dar nu a avut de ales.

El nu putea astepta sa se gaseasca o inima potrivita pentru transplant, deoarece tumoarea se extindea foarte rapid. Asa ca, dupa opt ore de operatie, inima i-a fost inlocuita cu doua pompe fabricate in Statele Unite. La prima vedere, pompele arata ca niste piese de instalatii sanitare, dar ele contin mici turbine care propulseaza sangele in intregul organism.

“Functiile corpului sunt aceleasi, doar ca nu-mi mai bate inima si nu mai am nici puls. Aceasta e singura diferenta, in rest functionez ca un om sanatos.”, explica detasat Halik.

Cel mai mic catel din lume s-a nascut la Londra. Vezi cat cantareste!... Cine este "Doamna Intunecata" din celebrele sonete ale lui Shakespeare!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x