Antena Căutare

Inmormantat dupa 200 de ani! Vezi cel mai mare schelet uman!

Charles Byrne avea 2,56 metri inaltime si o voce care suna ca tunetul, relateaza Daily Mail.

Desi avea un corp masiv, cu maini si picioare extrem de mari, se purta ca un gentleman. Barbatul, supranumit „uriasul irlandez", a murit in 1783, dupa ani in care a fost privit ca un ciudat.

El a crescut atat de mult pentru ca avea o tumora la glanda pituitara, responsabila de producerea hormonilor de crestere. Oamenii plateau sa il vada, uriasul strangand o suma care ar valora azi 48.000 de lire.

Inainte sa moara, la 22 de ani, Byrne a lasat instructiuni clare ca vrea sa fie pus intr-un sicriu captusit cu plumb, care sa fie aruncat in mare. Ii era teama ca unii medici si oameni de stiinta ii vor fura corpul pentru a-l diseca si a-l expune public.

Ultima sa dorinta a fost incalcata, un chirurg eminent din acele vremuri furandu-i corpul. Acesta i-a expus scheletul la Colegiul Regal al Chirurgilor din Marea Britanie, unde se afla si astazi.

Acum, doi academicieni britanici vor sa ii indeplineasca dorinta uriasului si sa ii ofere inmormantarea pe care si-a dorit-o. Cei doi argumenteaza ca expunerea scheletului nu mai aduce niciun beneficiu stiintific si spera sa rezolve aceasta problema de morala.

Foto: Daily Mail

FOTO! Cele mai artistice iluzii optice... Un hotel de 30 de etaje a fost construit in 15 zile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x