Interviu halucinant cu torționarul comunist Franz Țandără: „Era o plăcere de a tortura. Oamenii curați la suflet n-au scăpat. I-am lichidat pe toți”

„Nu trebuia să-l ținem două zile, în 24 de ore să-i facem ce-i facem! Veneau la 11 noaptea. A doua zi, la 11 noaptea, trebuia să îl aducem rece. Veneau calzi, îi luau reci.” Sunt mărturiile halucinante ale unuia dintre cei mai cruzi torționari români. Vă avertizăm, urmează informații cu puternic impact emoțional!

Mihai Gâdea a prezentat, în ediția de luni, 3 februarie, a emisiunii „Sinteza Zilei”, un interviu cutremurător cu torționarul Franz Țandără. Prezentatorul a explicat că toți cei care doresc să înțeleagă comunismul, trebuie să o facă și prin această perspectivă.

„Pentru cei care vor să înțeleagă ce au însemnat crimele din perioada respectivă, urmăriți-l cum povestește cu satisfacție cum omora și câți omora! Așa ceva nu cred că s-a mai auzit în vreun interviu sau documentar”, a spus Mihai Gâdea.

Povesteşte cum a torturat sute de studenţi, oameni intelectuali nevinovaţi, pentru că aşa i s-a comandat. Aflați povestea torţionarului Franz Ţandără, un român care a ucis şi a chinuit, la normă, alţi români.

Franz Ţandără a fost racolat de comunişti de când era adolescent. Totul s-a întamplat, după ce torţionarul şi-a ucis tatăl cu un topor. Comuniştii i-au muşamalizat crima, după care l-au folosit ca pe o unelată de torturat fără limite. Copilul trecut de 17 ani devenise un robot ucigaş, care era încurajat de comunişti să devină un monstru!

„Nu, nu scăpau! Era o plăcere de a tortura , distracție era!”

Nu e doar o simplă mărturie halucinată, a unui alt torţionar, care a luat vieţi nevinovate în chinuri inimaginabile! Este o pagină neagră ce arată ororile comunismului. O pagină semnată de un nume care paralizează de groază şi azi, la zeci de ani de când au avut loc torturile, mii de familii. Numele este: Franz Țandără!

„Pacientul meu pe care trebuia să-l lichidez, eu îl căutam, să-l termin!”

Franz Țandără este singurul torţionar de după 1989, care a povestit cum ucidea la normă. Cu plăcere, nu cu remuşcări,

„Era o satisfactie să-i batem la testicule. O lecție de la o femeie, o femeie ne-a dat-o. Ea îi bătea cu creionul. Eu mi-am facut o nuielușă de vreo 50 centimetri, de grosimea unui pix, și cu aia îi băteam până leșinau.”

Este mai mult decât şocant modul absolut senin în care torţionarul povestea cum îi extermina pe cei închişi, fără temei. Metodele erau desprinse parcă dintr-un tratat al Infernului.

„Nu trebuia să-l ținem două zile, în 24 de ore să-i facem ce-i facem! Veneau la 11 noaptea. A doua zi, la 11 noaptea, trebuia să îl aducem rece. Veneau calzi, îi luau reci.”

Cu picioarele înainte, cu famiile care urlă şi azi de dorul lor şi nu mai pot decât să aprindă lumânări. Aşa făcea Franz Țandără legea.

Citește și
razvan-simion-daliana-raducan-colaj
Răzvan Simion și Daliana Răducan, apariții inedite la botezul fiului lui Dani Oțil. Ce ținute au purtat
Răzvan Simion și Daliana Răducan, apariții inedite la botezul fiului lui Dani Oțil. Ce ținute au purtat
Ramona Olaru a avut parte de o farsă în direct la Neatza de Weekend. Un vlogger i-a spus că i-a avariat mașina
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
colaj alec baldwin
Alec Baldwin l-a întâlnit pe soțul Halynei Hutchins, producătorul de imagine care a murit în incidentul de pe platourile de filmare
Alec Baldwin l-a întâlnit pe soțul Halynei Hutchins, producătorul de imagine care a murit în incidentul de pe platourile de filmare
Mai multe articole

„Oamenii curați la suflet n-au scăpat. I-am terminat pe toți!”

Cu cât mai curate erau victimele lui, cu atât mai pătate de sânge erau mâinile sale, ale torționarului Țandără. Adevărata dimensiune a ororilor comuniste abia acum ar putea fi înţeleasă.

„Interesul ăsta era: să scurtăm intelectualii. Nu-i priveam cu ochi buni p-ăștia. Trebuia să-i lichidăm. Ni-i trimitea epuizați, nemâncați.”

Destine nimicite în câteva ore! Oamenii ajungeau aproape leşinaţi, fără vlagă, în faţa lui iar el, torţionarul Franz Țandără, parcă se trasforma într-un om însetat de sânge şi de durere. În cel mai sadic pluton de execuiţie.

Din ce povesteşte bărbatul, nimeni nu scăpa viu, indiferent dacă vorbea sau nu. Nimeni nu mai avea sanşă la viaţă! Odată ajuns la el, fiecare intra într-un carusel al morţii şi al torturii fizice şi psihice de neimaginat.

Franz Ţandără, fost copil de trupe, a fost torţionar bolşevic la Canalul Dunăre-Marea Neagră şi închis în anii '50, pentru un gest care ar putea spune multe: uciderea propriului tată!

„În '49. '50 asteptam sa fiu trimis la Moscova, nu am mai mers pt ca s-a intamplat nenorocirea cu tata. L-am ucis pe tata.”

Ţandără a fost graţiat de scriitorul Mihail Sadoveanu.​

„Semnatura la gratiere mea, este semnata de Sadoveanu. Sadoveanu, mare poet. Imi place tot cea a scris, dar nu mi-a plăcut politic. El nu a fost membru de partid, nici eu nu am mai avut carnet de membru de partid. Dar am activat si faceam pentru comunism. Spuneam că carnetul de membru e la mine în inimă.”

A ajuns rapid nu doar instrument al sistemului criminal comunist, ci călăul care vorbeste cu mândrie de atrocităţile pe care le-a făcut, de parcă ar fi fost fapte eroice.

„Nu pot să dau înapoi asta niciodata. Nu pot să zic că mă pocăiesc.”

Parteneri
Rulouri cu scorțișoară. Rețeta celebrelor cinnamon rolls
Dacă nu ai încercat încă rețeta de rulouri cu scorțișoară, o poți pune pe listă pentru a o prepara într-un weekend. Rețeta celebrelor cinnamon rolls este ușor de preparat, rulourile sunt delicioase și le vei adora de la prima degustare. Rulourile cu scorțișoară pot fi savurate simple sau alături de cafea, de un ceai aromat sau o cană cu lapte.
Catine.ro
Ultimele știri