Antena Căutare

Intr-un sat din China parul este o comoara! Toate femeile au plete de peste 2 metri!

Parul este considerat cea mai frumoasa parte din corpul unei femei. De aceea, reprezentantele sexului frumos incearca sa-l puna tot mai mult in valoare. Totusi, exista un loc in lume unde podoaba capilara este considerata o adevarta comoara. Femeile dintr-un sat din China nu au voie sa se tunda si isi ingrijesc parul cu mare grija.

Femeile din satul Huangluo, din China, au intrat in Cartea Recordurilor pentru parul lor. Cele 120 de localnice au o lungime medie a parului de 1,7 metri. Unele femei l-au lasat sa creasca chiar peste 2 metri.

Traditia nu le permite sa se tunda decat o data in viata, cand implinesc 16 ani. Insa, nici atunci parul nu este aruncat. El este oferit bunicii, care il transforma intr-o podoaba de par. De asemenea, firele cazute in urma perierii sunt stranse si puse intr-o alta coada, care este prinsa in coama. Astfel, niciun fir de par nu se pierde.

Pana acum cativa ani, obicieiul nu le permitea femeilor sa-si arate parul decat sotilor. Insa, din dorinta de a face cunoscuta aceasta traditie si altor oameni, femeile le permit turistilor sa le vada. De doua ori pe an, ele se aduna la raul din localitate pentru a-si spala pletele lungi.

Modul in care il poarta este un indice al statutului social. Astfel, daca femeia isi tine parul strans intr-un coc inseamna ca este maritata si are copii. Daca il poarta acoperit cu o esarfa, inseamna ca se afla in cautarea unui sot.

Parul lung, negru si matasos este intretinut cu un "sampon" special. Femeile din Huangluo se spala pe cap cu apa in care a fost clatit, in prealabil, putin orez.

FOTO: China Daily

Capitala este ECO! A fost construit cel mai mare parc solar experimental... O orca a tinut 15 minute un instructor sub apa, tinandu-l de picior!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x