Antena Căutare

E cod ROȘU de intervenție! Au MURIT ȘASE PERSOANE! E prăpăd!

Cel puţin şase persoane au murit în inundaţii în departamentul Aude, în sudul Franţei, plasat în alertă cod roşu de către Météo-France din cauza unor ploi puternice, a anunţat luni prefectura

Cel puţin şase persoane au murit în inundaţii în departamentul Aude, în sudul Franţei, plasat în alertă cod roşu de către Météo-France din cauza unor ploi puternice, a anunţat luni prefectura.

Potrivit Vigicrues, revărsarea râului Aude, în Valea Aude, a atins un nivel fără precedent din 1891 - de ”aproape şapte metri”, relatează AFP.

”La acea vreme eram aproape de şapte metri şi ne apropiem de acest nivel”, a precizat Vigicrues.

Continua să plouă, dar după ce a crescut ”foarte rapid în prima parte a nopţii (de duminică spre luni), nivelul (râului) Aude nu mai urcă mult şi se pare că am atins punctul maxim”, a declarat pentru AFP un reprezentant al Vigicrues.

Potrivit Reuters, în noaptea de duminică spre luni s-au înregistrat peste 180 de milimetri de apă de ploaie. În comuna Trèbes, râul Aude a crescut până la şapte metri. El ar putea să atingă şase metri la Puichéric, a anunţat prefectura pe Twitter.

Transportul rutier a fost blocat.

”Cel puţin o persoană a fost luată de ape, în timp de dormea. În cazul celorlalte, circumstanţele nu au fost întru totul clarificate”, a declarat la BFMTV prefectul din Aude Alain Thirion.

”În unele dintre aceste comune, accesul salvatorilor este aproape imposibil, pentru că nu se poate intra cu vehicule sau ambarcaţiuni. Puterea apei este prea mare”, a adăugat el.

Şase elicoptere vor fi trimise în zonă imediat ce condiţiile meteorologice vor permite acest lucru. Securitatea Civilă urmează să trimită de asemenea întăriri. Pentru moment, serviciile de salvare au efectuat 200-250 de intervenţii în acest sector, a pecizat prefectul.

”Dar ceea ce e mai rău abia urmează în aceste comune, pentru că fenomenul meteo nu s-a terminat”, a adăugat el.

Continua să plouă toată luni dimineaţa şi să aibă loc inundaţii.

Toate şcolile, colegiile şi liceele din departament au fost închise. ”Trebuie să se înţeleagă mesajul că (oamenii) nu trebuie să iasă din case (...). Trebuie să se aştepte ca fenomenul meteo să se termine”, a insistat prefectul.

Météo France precinizează ca aceste inteneprii ”excepţionale” să dureze până către ora locală 19.00 (20.00, ora României).

Apocalipsa va avea chip… de om! Predicția CUTREMURĂTOARE făcută de Stephen Hawking... Așa arată o mamă EROINĂ! „Vedeam că țipă, dar nu o puteam auzi”- Femeia a ajuns la spital, după ce și-a salvat bebelușul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x