Antena Căutare

Invitații nuntă 2019: 5 lucruri pe care să le știi înainte să alegi invitația potrivită

Fie că vrem invitații de nuntă haioase sau elegante, fie că alegem invitații de nuntă ieftine sau mai scumpe, iată ce trebuie să știi înainte să alegi invitația potrivită

Fie că vrem invitații de nuntă haioase sau elegante, fie că alegem invitații de nuntă ieftine sau mai scumpe, iată ce trebuie să știi înainte să alegi invitația potrivită

Atunci când te pregătești pentru cea mai importantă zi din viața ta, organizarea evenimentului devine mai apăsătoare pe măsură ce ziua nunții se apropie. Trebuie să bifezi pe listă numeroase lucruri, de la fotograf și aranjamente florale la invitații de nuntă și candy bar. Toate miresele își doresc ca nunta lor să fie una diferită, să iasă din tipare și evenimentul să fie unul cu totul deosebit.

Pentru a-ți surprinde invitații, trebuie să știi că totul începe de la invitațiile de nuntă. Știm cu toții că prima impresie contează foarte mult. Așadar, invitațiile trebuie să fie inedite, personalizate și trebuie să le trezească interesul să vină la eveniment.

Invitația de nuntă este mult mai mult decât un simplu mesaj tipărit pe un carton. Trebuie să transmită anumite emoții și să îi facă pe apropiați să aștepte cu nerăbdare ziua cea mare.

Invitații de nuntă 2019: 5 lucruri de care trebuie să ții cont când alegi invitația de nuntă

Invitații de nuntă 2019 – Design

Invitații nuntă 2019: 5 lucruri pe care să le știi înainte să alegi invitația potrivită

Înainte de a alege invitațiile, trebuie mai întâi să stabilești tema nunții. Astfel, designul invitației tale se poate regăsi în papetăria de nuntă- meniuri, place card, numere de masă, diverse mesaje plasate pe candy bar sau pe mese etc. E nevoie doar de un strop de creativitate. Alege orice stil ți se potrivește, fie vintage, fie unul modern. Un alt lucru de care trebuie să ții cont este faptul că culorile care îți definesc nunta trebuie să se regăsească și în invitațiile alese.

Invitații de nuntă 2019 – Personalizarea invitațiilor

Invitații nuntă 2019: 5 lucruri pe care să le știi înainte să alegi invitația potrivită

Personalitatea ta și a soțului tău trebuie să se regăsească în invitația de nuntă aleasă exact ca o amprentă. Aceasta trebuie să reflecte și stilul nunții voastre. Așadar, e bine să nu alegi un model standard, ci să îl customizezi pentru a te reprezenta cât mai bine şi pentru a fi un teaser a ceea ce va urma.

Invitații de nuntă 2019 – Materiale de invitații

Invitații nuntă 2019: 5 lucruri pe care să le știi înainte să alegi invitația potrivită

Materialele invitațiilor de nuntă trebuie să fie de calitate pentru că astfel ele demonstrează implicarea ta.

Iată ce materiale poți alege:

Hârtia cartonată

Aceasta e cea mai populară variantă pe care marea majoritate a cuplurilor mizează. Dacă alegi acest tip de hârtie este bine să optezi și pentru accesorii cu care să decorezi invitația precum panglici de voal, funde, flori etc.

Hârtia velină

Acest tip de hârtie este mai lucioasă, ce pare glazurată și este perfectă pentru invitații mai elegante și mai tradiționale.

Hârtia lucrată manual

O astfel de hârtie e realizată manual din celuloză 99% pură, iar în componenţa ei se pot regăsi şi petale de flori, fiind varianta ideală pentru o nuntă boho sau una vintage.

Hârtia reciclată

Dacă iubești natura, poți alege o astfel de variantă. Dacă nu ești mulțumită de nuanțele pământii, poți adăuga pe invitație desene vesele, un font mai colorat sau alte accesorii.

Hârtia glase

Acest model de hârtie poate fi găsit atât în variantă mată, cât şi lucioasă, fiind foarte uşor de imprimat și potrivit pentru niște invitații mai cochete.

Invitații de nuntă 2019 – Tipuri de invitații

Invitații nuntă 2019: 5 lucruri pe care să le știi înainte să alegi invitația potrivită

Înainte de a alege o invitație de nunta potrivită, trebuie să afli câte tipuri de invitații există pentru a putea alege una care se potrivește cu tema nunții tale.

Invitații clasice

Acestea sunt printre cele mai populare și cele mai simple, care te salvează atunci când ești în pană de idei. Invitațiile clasice sunt elegante, de culoare albă, crem sau bej, iar scrisul e de culoare neagră sau gri închis.

Invitații cu modele

Modelele pentru astfel de invitații variază în funcție de preferințele fiecărei perechi. Îți poți personaliza aceste invitații cum dorești tu, însă trebuie să ai grijă să nu le încarci prea mult cu inimioare și flori pentru a nu părea kitsch. Cu un model minimal, nu ai cum să dai greș.

Invitații neconvenționale

Dacă dorești să surprinzi oaspeții, poți alege invitații 3D sau invitații sub formă de ciocolată, invitații papirus cu sigiliu și tot felul de alte modele creative.

Invitații de nuntă 2019 – Text invitații de nuntă

Invitații nuntă 2019: 5 lucruri pe care să le știi înainte să alegi invitația potrivită

Indiferent dacă alegi să îți scrii singură textul sau alegi un model pe care l-ai găsit online, este important ca acesta să te reprezinte și să fie cât mai simplu. Din dorința de a scrie un text deosebit, e posibil să uiți să treci unele detalii esențiale. Trebuie să fii atentă să nu omiți să scrii data căsătoriei, ora, locul unde are loc cununia religioasă, restaurantul, dar și adresa unde se găsesc acestea.

În ceea ce privește fontul cu care vor fi scrise invitațiile și acesta trebuie ales în concordanță cu tema nunții. Nu alege un font care să pară scris de mână și să solicite prea mult atenția invitaților, ci un font cât mai clar și scris cu o mărime rezonabilă.

O regulă nescrisă cere ca adresa invitaților să fie scrisă de mână, de aceea ar trebui să cumperi mai multe plicuri, în caz că mai greșești unele nume sau adrese.

Citește și:

Cum să organizezi o nuntă-fulger vara asta

5 motive pentru a-ti organiza nunta online

Sursă foto: pinterest.com

Cel mai ciudat trend în materie de nunți a ajuns și în România. Ce au ajuns să facă miresele... VIDEO- O bijuterie alcătuită dintr-un material format de impactul unui asteroid se află într-un mormânt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x