Antena Căutare

Istoria zilelor de naştere. Tu ştiai de unde a pornit totul?

Sărbătorirea zilelor de naştere a devenit ceva obişnuit în prezent. Dar v-aţi gândit vreodată de unde a pornit totul? Ce se află în spatele acestei tradiţii? Ei bine, se pare că această tradiţie ascunde fapte istorice puţin cunoscute

Sărbătorirea zilelor de naştere a devenit ceva obişnuit în prezent. Dar v-aţi gândit vreodată de unde a pornit totul? Ce se află în spatele acestei tradiţii? Ei bine, se pare că ascunde fapte istorice puţin cunoscute

Rădăcini biblice
Nu se ştie cu exactitate care este originea sărbătoririi zilei de naştere şi a tortului care se face cu această ocazie. Se zice, însă, că din Egiptul Antic vine prima menţiune (una biblică, în Geneza, 40:20) a sărbătoririi zilei de naştere a unui faraon, în jurul anului 3.000, înainte de Hristos, scrie Huffington Post.

Lumânările pe tort
Cei care au adăugat lumânările sunt grecii, ei oferind prăjituri în formă de Luna lui Artemis, în semn de preţuire pentru această zeiţă. Pentru a redă strălucirea Lunii şi frumuseţea ei, grecii aprindeau lumânări pe care le puneau pe aceste prăjituri, totul pentru a obţine un efect strălucitor. Cel mai probabil, grecii au luat ideea celebrării zilei de naştere de la egipteni.

Un ritual pagan la început

La început, creştinii au considerat ziua de naştere un ritual pagan. În primele sute de ani de existenţa, Biserica creştină a considerat ziua de naştere a unui om un lucru rău.În jurul secolului al IV-lea, creştinii şi-au schimbat atitudinea şi au început să sărbătorească ziua de naştere a lui Iisus că sărbătoare a Crăciunului. Biserica a acceptat-o şi pentru a-i atrage de partea lor pe cei care sărbătoreau Saturnaliile romane.

Cântecul tradiţional
Nu în ultimul rând, în 1893, americanii Patty Hill şi Mildred J. Hill au scris un cântec numit "Good Morning To All". El trebuia cântat de elevi înainte de începerea orelor.
Robert Coleman l-a prelucrat în 1924, adăugând şi câteva versuri. Astfel, cântecul a devenit celebrul "Happy Birthday To You".

Imaginile care au ÎNCREMENIT PLANETA. Iată ce se ascunde pe fundul Mării Negre! „Le căutăm de zeci de ani”... Testul care pune pe jar toate mințile luminate. Ce trebuie să apară în pătratul liber? Nu, nu e 6!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x