Antena Căutare

Un român dorește să revoluționeze sistemul de urgență 112. Noul sistem va funcționa precum o aplicație existentă VIDEO

Andrei are 30 de ani și un vis, vrea să revoluționeze sistemul de urgență 112. Are două firme de IT în București și Marea Britanie și strânge bani pentru a-și crea singur aplicația, după ce statul român l-a încurcat.

Andrei are 30 de ani și un vis, vrea să revoluționeze sistemul de urgență 112. Are două firme de IT în București și Marea Britanie și strânge bani pentru a-și crea singur aplicația, după ce statul român l-a încurcat.

A avut acest vis încă de când era copil, doar că atunci dorea să folosească undele radio. Acum s-a schimbat, va utiliza puterea internetelui, combinată cu rețelele de telefonie mobilă și aplicațiile de smartphone.

Un român dorește să revoluționeze sistemul de urgență 112. Noul sistem va funcționa precum o aplicație existentă VIDEO

Aplicația se numește „9112Pass”, combinație vine după îmbinarea celor două numere de urgență din lume, respectiv 911 din Statele Unite ale Americii și 112 din Uniunea Europeană.

”Ce îmbunătățiri aduce 9112Pass? O reorganizare completă a sistemului de urgență: din eventualitatea lipsei de fonduri, am conceput sistemul în așa fel încât orice șofer al echipajului de urgență să poată folosi telefonul personal pentru autentificare în sistem: utilizator, parolă, numărul de înmatriculare al vehiculului.” a declarat Andrei.

Un român dorește să revoluționeze sistemul de urgență 112. Noul sistem va funcționa precum o aplicație existentă VIDEO

Noul sistem va urma să funcționeze într-un mod similar cu aplicația Waze de la Google. Diferența este că în loc de trafic, operatorii vor putea alege ce fel resursă alocă, în funcție de urgență. Altgoritmul va alege ce echipaje să fie trimise, pentru a le putea găsi pe cele care pot ajunge cel mai repede.

Operatorul va putea contacta o singură resursă, de exemplu ambulanța. În cazul unui incendiu, acesta poate aloca multiple resurse, cum ar fi pompieri, ambulanțe, SMURD, poliție.

În 2016, Andrei și-a prezentat ideea autorităților, acestea au fost de acord, dar între timp totul s-a blocat.

Strângere de fonduri

Andrei a demarat o strângere de fonduri pe un site specializat pentru a realiza sistemul. Costul total al aplicației este de 223.000 de euro.

După ce va realiza sistemul, acesta îl va dona și altor state care se confruntă cu același gen de probleme ca ale României.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Noua piesă a Lanei Del Rey este inspirată de atacurile armate din Ohio și Texas: „Încă îmi caut propria versiune a Ameri... Descoperire fascinantă în Noua Zeelandă. Au fost găsite rămășițele unui papagal gigant de un metru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x