Antena Căutare

Îţi amanetezi bijuteriile? Să nu mai faci niciodată greşeala asta. Foarte puţini ştiu acest truc

Din ce în ce mai mulţi români aleg să îşi amaneteze bijuteriile pentru a supravieţui. Este cea mai rapidă metodă de a obţine un împrumut

Din ce în ce mai mulţi români aleg să îşi amaneteze bijuteriile pentru a supravieţui. Este cea mai rapidă metodă de a obţine un împrumut.

Dacă nu vreţi să fiţi înşelaţi, înainte de a merge la o casă de amanet pentru a cere un împrumut ar trebui să ştiţi anumite lucruri:

- greutatea corectă a obiectului sau obiectelor din metal preţios pe care doriţi să le amanetaţi.

- titlul (conţinutul de metal preţios sau, în limbaj popular, numărul de carate pentru aur) corect al obiectului respectiv.

- dacă obiectul respectiv are montate pietre preţioase şi care este calitatea acestora.

- starea acelui obiect: dacă prezintă sau nu defecte, pentru a le putea recunoaşte la momentul ridicării obiectului după expirarea contractului de amanet.

- pentru monede, titlul este acela indicat în cataloagele numismatice.

Odată ce aţi trecut de această etapă, puteţi merge la casa de amanet, unde, de asemenea, aveţi grijă să vă informaţi în legătură cu:

- preţul oferit pentru fiecare tip de metal preţios şi pentru fiecare titlu.

- condiţiile contractului de amanet: comisionul perceput pe zi, durata minimă şi durata maximă a acestuia, posibilitatea plăţii înainte de termen şi a recalculării comisionului în funcţie de perioada scursă din momentul încheierii contractului.

- condiţiile de prelungire a contractului de amanet şi eventuala perioadă de graţie, perioadă în care obiectele amanetate nu sunt vândute după expirarea scadenţei.

- condiţiile de recuperare a obiectelor amanetate.

Gestul care atrage norocul la bani! Află care sunt sunt zilele în care nu trebuie să împrumuți bani sub nicio formă!... Te-ai întrebat vreodată? De ce ţi se încreţesc degetele când stai prea mult în apă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x