Antena Căutare

Japonia va curata spatiul din jurul Pamantului

Spatiul din jurul Pamantului este plin de resturi ale satelitilor pe care oamenii le-au trimis de-a lungul timpului. Conform Departamentului de Aparare din SUA, suntem intr-un punct critic in ceea ce priveste mizeriile care plutesc in jurul Terrei.

Intr-o estimare modesta, aproximativ 370.000 de resturi provenind de la sateliti sau rachete au aglomerat cerul.

Desi la prima vedere nu pare nimic grav, specialistii avertizeaza ca problema este cat se poate de serioasa. Societatea este dependenta de buna functionare a satelitilor comerciali, iar daca o coliziune va avea loc, efectele pot fi dintre cele mai diverse. Retele de telefonie mobila, sistemul bancar, internet, GPS sau televiziunea HD ar putea avea de suferit.

Semnalele ca o asemenea situatie ar putea avea loc sunt tot mai dese. Recent, o aglomeratie de resturi spatiale erau pe traiectorie de coliziune cu Statia Spatiala Internationala. Din fericire, o serie de manevre ale cosmonautilor a evitat impactul, evitandu-se astfel producerea de importante daune materiale sau chiar pierderea de vieti.

Japonia este prima tara care a luat initiativa.
O plasa gigantica, proiectata de compania Nitto Seimo, va fi intinsa in spatiu pentru a prinde macar o parte din resturile ce orbiteaza Pamantul.

Specialistii sustin ca operatiunea va avea loc in aproximativ 2 ani.

sursa: Manolith.com

VIDEO! Expozitie Pablo Picasso la New York... Mazare: E carnavalul mult prea mare in Romania, sa ma mai duc la cel de la Rio...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x