Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Jocurile copilăriei. Top 5 cele mai vechi, dar interesante, jocuri în aer liber

Venirea verii ofera posibilitatea copiilor de a se juca in aer liber. Iata care sunt cele mai frumoase si mai antrenante jocuri vechi de care toti copii se indragostesc.

Venirea verii oferă posibilitatea copiilor de a se juca în aer liber. Iată care sunt cele mai frumoase și mai antrenante jocuri vechi de care toți copii se îndrăgostesc.

1. Baba Oarba

Pentru acest joc ai nevoie de un spațiu delimitat din care copii nu pot să iasă. Unul dintre participanți este legat la ochi cu o eșarfă și încearcă să-i prindă pe ceilalți. Cel legat la ochi trebuie să ghicească de fiecare dată numele celui pe care l-a prins pentru a câștiga jocul.

2. Ţară, ţară, vrem ostaşi!

Jocul acesta se joacă pe echipe formate din cel puţin 5-6 jucători. Membrii echipelor se ţin strâns de mâini şi se poziţionează faţă în faţă, la o distanţă de cel puţin 10 metri. Atunci când una dintre echipe strigă „țară, țară, vrem ostași!” cealaltă răspunde „pe cine?” Prima echipă numeşte un jucător, care trebuie să alerge spre echipa adversă şi să treacă printre doi adversari care se ţin de mână. În cazul în care mâinile se desfac, prima echipă câștigă un punct și poate lua în echipa sa pe unul dintre jucătorii de unde s-au desfăcut mâinile. Echipa câștigătoarea va fi aceea care va lua toți jucătorii.

3. 1,2,3, la perete stop!

Un jucător stă cu fața la perete și trigă „123, la perete stop!”. După ce termină de rostit numele jocului, se întoarce cu fața spre jucători repede pentru a-i surprinde pe copiii care încă nu s-au oprit, în încercarea de a ajunge la zid, şi îi trimite înapoi la linia de start. Primul care atinge peretele fără a fi vazut în timp ce se mișcă o să câștige jocul și trece în locul celui care stă cu fața la perete.

4. Măgăruşul

Un joc foarte distractiv ce constă în pasarea mingii de la un jucător la altul, fără ca persoana din mijloc, „măgăruşul”, să o prindă sau să o atingă. Atunci când „măgărușul” prinde mincea, cel care a aruncat ajunge să treacă în mijloc.

5. Maţele încurcate

Acest joc neceșită mulți copii. Participanţii trebuie să se prindă de mâini şi să îşi încâlcească mâinile şi picioarele între ei. Unul sau doi jucători așteaptă cu fața la perete până când ceilalți se înceurcă și după încearcă să descurce „mațele încurcate”.

Recomandari