Antena Căutare

Jos pălăria! Metoda ingenioasă prin care au evitat încălcarea legii!

Comunitatea LGBTQ a crescut în ultimii ani la nivel mondial, însă încă există țări unde membrii comunității nu sunt priviți „cu ochi buni”.

Jos pălăria! Metoda ingenioasă prin care au evitat încălcarea legii! Galerie
Steagul Pride | boredpanda.com

Comunitatea LGBTQ a crescut în ultimii ani la nivel mondial, însă încă există țări unde membrii comunității nu sunt priviți „cu ochi buni”.

În Rusia, spre exemplu, există încă din 2013 un act normativ prin care se interzice „propaganda gay” în rândul minorilor, act ce, conform Curții Europeane a Drepturilor Omului, este discriminatoriu și încurajeză homofobia.

Însă, cu prilejul Campionatului Mondial de fotbal ce are loc în Rusia, un grup de activiști LGBTQ au reușit șă „ocolească” legea într-un mod interesant.

Aceștia au pus la cale proiectul #HiddenFlag(steagul ascuns) și au reușit să introducă în Rusia, pe sub nasul autorităților, un steag LGBTQ cu care, apoi, au mărșăluit prin centrul Moscovei. Proiectul a fost atât de ingenios încât autoritățile nici nu și-au dat seama sau în cazul în care au „observat” steagul nu au putut face nimic deoarece nicio lege nu a fost încălcată.

Activiștii LGBTQ au declarat că „Am profitat de faptul că țara este gazda Campionatului Mondial în aceași perioadă cu Luna Pride pentru a denunța acțiunile lor și pentru a aduce steagul curcubeului pe străzile Rusiei”.

Jos pălăria! Metoda ingenioasă prin care au evitat încălcarea legii!

Steagul ascuns

www.boredpanda.com/

Cei 6 activiști din 6 țări diferite (Spania, Olanda, Brazilia, Mexic, Argentina și Columbia), îmbracați în tricourile echipelor naționale de fotbal, așezați într-o anumită ordine au format steagul comunității LGBTQ.

„Da, în miezul zilei, în fața autorităților rusești, în fața societății rusești și a lumii întregi, am purtat steagul cu mândrie” au declarat cei 6 activiști.

Imaginile cu steagul format din cei 6 activiști au făcut înconjurul internetului.

Nu este o glumă! Un pui de barză a primit… buletin de Bucureşti... Un fenomen va afecta TOATE zodiile din horoscop! Urmează o schimbare URIAȘĂ!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x