Antena Căutare

Khagendra Thapa Magar este cel mai mic om din lume și s-a stins din viață din cauza unei boli grele. Câți ani avea când a murit

Cel mai scund bărbat din lume, Khagendra Thapa Magar, a atras atenția la nivel internațional, după ce a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind unul dintre cei mai scunzi oameni. Acesta a suferit de o boală cruntă și s-a stins din viață. Câți ani avea când a murit.

Khagendra Thapa Magar Galerie
Khagendra Thapa Magar este cel mai mic om din lume | Profimedia

Khagendra Thapa Magar s-a născut pe 14 octombrie 1992, în orașul Pokhara din Nepal și a fost primul copil al cuplului Roop Bahadur și Dhan Maya. Încă de când a venit pe lume, creșterea lui a fost anormală.

Khagendra a ajuns la maturitate să aibă o înălțime de doar 67,08 centimetri. În octombrie 2010, Khagendra Thapa Magar, cu o înălţime de 67,08 centimetri, a fost declarat de Guinness World Records cel mai scurt bărbat din lume, care poate merge și poate face activități normale.

Citește și: Femeia cu cele mai lungi tălpi. Cum arată și ce înălțime surprinzătoare are Juliei Felton, tânăra care poartă 49.5 la pantofi

În 2012, titlul pentru cel mai scund bărbat din lume a fost împărţit în două categorii, pentru persoane mobile şi nedeplasabile. Junrey Balawing, un filipinez în vârstă de 27 de ani, care măsoară 59,93 centimetri, deţine recordul pentru cel mai scund bărbat din categoria persoanelor nedeplasabile.

Atunci când s-a născut, șansele să supraviețuiască erau mici, însă acesta a reușit să aibă o viață cât de cât normală.

Vezi mai multe imagini cu Khagendra în GALERIA FOTO

El a deţinut de asemenea recordul pentru cel mai scund adolescent de sex masculin.

Citește și: Cum arată azi Arya Permana, poreclit „cel mai gras copil din lume”, după ce a slăbit 110 kilograme

Câți ani avea când a murit cel mai mic bărbat din lume, Khagendra Thapa Magar

Khagendra a decedat în luna inauarie a nului 2020, la 28 de ani, într-un spital din oraşul Pokhara, a anunţat purtătorul său de cuvânt citat de agenţia DPA.

„L-am internat joi la Spitalul Manipal", a declarat Min Bahadur Rana, preşedintele Fundaţiei Khagendra Thapa Magar. „Doctorii au spus că a murit de pneumonie severă'', a precizat el.

Curând după nașterea lui Khagendra, părinții lui Khagendra au mai făcut un fiu, care a crescut normal și a atins o înălțime medie.

Citește și: Rin Kambe este femeia cu păr lung de aproape 2 metri! Ce secret a folosit

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Marile lui pasiuni au fost să cânte la instrumente muzicale, să petreacă timp în magazinul familiei lui, să danseze și să se plimbe alături de fratele lui cu motocicleta. Cea mai scundă persoană din lume a fost un alt nepalez, Chandra Bahadur Dangi, care a măsurat 54,6 centimetri. Dangi a murit în anul 2015.

De ce se nasc acum mai mulți copii gemeni decât oricând altcândva în istorie. Explicația la care nu te-ai fi așteptat... A băgat mâinile goale într-un stup de albine. Ce s-a întâmplat după i-a uimit pe toți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x