Antena Căutare

La 96 de ani a absolvit facultatea și a intrat în Cartea Recordurilor. Cel mai bătrân absolvent universitar din lume

Un japonez de 96 de ani a devenit cel mai vârstnic absolvent universitar. Shigemi Hirata a devenit cea mai vârstnică persoană din lume care a reușit să obțină diplomă universitară, fapt consemnat în Cartea Guinness a Recordurilor.

Un japonez de 96 de ani a devenit cel mai vârstnic absolvent universitar. Shigemi Hirata a devenit cea mai vârstnică persoană din lume care a reușit să obțină diplomă universitară, fapt consemnat în Cartea Guinness a Recordurilor.

"Sunt foarte mulțumit. Să înveți este distractiv la orice vârstă", a explicat Hirata într-un articol postat de ediția digitală a ziarului Yomiuri, citat de agerpres.ro.

Hirata, rezident în Takamatsu (estul Japoniei), a primit în martie diploma de absolvent în arte și design de la Universitatea Kyoto, la vârsta de 96 de ani și 200 de zile.

Bărbatul, care a avut nevoie de 11 ani să obțină diploma, a efectuat studiile prin corespondență. El a început cursurile la 85 de ani fiind motivat de pasiunea lui pentru ceramica tradițională japoneză.

Născut în Hiroshima, la 1 septembrie 1919, acesta a activat în marina japoneză în cel de-al Doilea Război Mondial, iar după încheierea conflictului a lucrat ca paznic la un spital din Takamatsu până la pensionare în anii '80.

Un român, către amantă: ”Relația noastră nu prea merge!...” Cea mai tare conversație! Răspunsul femeii înșelate este unu... Inima la control! Peştii își pun sufletul pe tavă în fața partenerului de viață! Horoscopul zilei de marți, 7 Iunie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x