Antena Căutare

În vârf de munte, la Bâlea Lac, se ridică şi în acest an hotelul de gheaţă. Camerele sunt deja rezervate

În inima României peste 30 de muncitori lucrează la foc continuu pentru a termina singurul hotel de gheaţă al ţării noastre. În al 14-lea an de existenţă, tema construcţiei va fi inspirată din "Frozen", celebrul film Disney.

În inima României peste 30 de muncitori lucrează la foc continuu pentru a termina singurul hotel de gheaţă al ţării noastre. În al 14-lea an de existenţă, tema construcţiei va fi inspirată din "Frozen", celebrul film Disney.

Pe lângă cele 14 camere, hotelul va avea şi un restaurant unde vizitatorii vor mânca preparate calde din farfurii îngheţate. Deşi sunt gata doar două camere, pentru perioada sărbătorilor, hotelul este rezervat aproape în totalitate.

Umăr la umăr, peste 30 de muncitori lucrează de diminaţă până seara pentru a termina noul hotel de la Bâlea Lac. La peste 2000 de metri şi la -4 grade, blocurile de gheaţă prind formă. Sunt tăiate direct din lacul Bâlea şi cântăresc câte 70 de kilograme. Apoi, sunt lipite între ele cu un amestec de apă şi zăpadă.

Singurul hotel de gheaţă din sud-estul Europei trebuie să fie gata până în Ajunul Crăciunului. De sărbători, camerele sunt rezervate în proporţie de 90%. Meşterii sunt în criză de timp şi pentru că temperaturile au fost pozitive până de curând.

Ioan Roşca este unul dintre cei care sculptează gheaţa în condiţii extreme. Vine din Republica Moldova şi s-a înscris în echipa constuctorilor imediat ce a aflat de ineditul hotel.

Am studiat sculptura am lucrat în lemn şi pentru noi este ceva deosebit, este ceva nou şi n-am ştiut că se petrece aşa ceva în România - Ioan Roşca, muncitor

Inspirat din celebrul film "Frozen", hotelul de gheaţă va avea 14 camere şi un restaurant cu peste 60 de locuri, numit Ferdinand I. Şi, în al 14-lea an al proiectului, aici vor fi construite mai multe igluuri, dar şi o biserică unde se vor oficia cununii sau botezuri.

Temperatura din hotelul de gheaţă este de obicei cu 13 grade mai ridicată decât cea de afară. O noapte de cazare aici costă 100 de euro.

Citește mai mult pe Observator.tv!

Un mini oraş de poveste a îndulcit capitala Suediei. Zeci de căsuţe din turtă dulce s-au întrecut într-un concurs inedit... O adolescentă a avut parte de șocul vieții ei! A aflat că este însărcinată în nouă luni, deși abdomenul său era perfect ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x