Antena Căutare

La doar 16 ani este nominalizată la premiul Nobel! „Nu eşti niciodată prea mic pentru a face diferenţa”

O suedeză care luptă împotriva încălzirii globale, în vârstă de 16 ani, ar putea deveni cea mai tânără laureată din istorie a premiului Nobel pentru Pace. Adolescenta a inspirat o mişcare planetară pentru prevenirea şi combaterea schimbărilor climatice.

O suedeză care luptă împotriva încălzirii globale, în vârstă de 16 ani, ar putea deveni cea mai tânără laureată din istorie a premiului Nobel pentru Pace. Adolescenta a inspirat o mişcare planetară pentru prevenirea şi combaterea schimbărilor climatice.

Astfel, adolescenta în vârstă de 16 ani are şanse să câştige premiul adjudecat în trecut de Nelson Mandela, Dalai Lama şi Barack Obama.

Hotărâtă să îşi facă glasul auzit, Greta Thunberg a renunţat, în septembrie 2018, să mai meargă la cursuri. Timp de trei săptămâni, a protestat în faţa Parlamentului suedez, iar în decembrie a susţinut un discurs chiar la sediul ONU de la Geneva.

„Nu eşti niciodată prea mic pentru a face diferenţa. Biosfera este sacrificată pentru ca oameni bogaţi din ţări ca a mea să poată trăi în lux”, a spus ea.

Adolescenta a inspirat sute de mii de elevi de pe mapamond să ceară măsuri concrete care pot stopa încălzirea globală.

Astăzi, adolescenţi din 90 de ţări au renunţat la cursuri şi au ieşit în stradă cu o singură dorinţă. Vor ca oamenii politici să acţioneze pentru ca planeta să nu piară din cauza poluării. Greta Thunberg este liderul lor.

Nominalizată de trei membri ai Parlamentului norvegian la premiul Nobel pentru Pace, Greta Thunberg a susţinut până acum zeci de discursuri şi a fost invitata multor emisiuni televizate. Campania pentru mediu îi ocupă cea mai mare parte a timpului. Dar adolescenta are şi alte preocupări.

Cea mai tânără câştigătoare a premiului Nobel pentru Pace este Malala Yousafzai, din Afganistan. Împuşcată de talibani pentru că susţinea educaţia femeilor, ea a primit prestigioasa distincţie în 2014, pe când avea doar 17 ani.

Așa arată dragostea adevărată! Un tată și-a transformat copilul în supererou, înainte ca micuțul să fie răpus de o boală... A fost numită „cea mai păroasă fată din lume”. Tânăra și-a arătat chipul pentru prima oară, imediat după ce s-a căsători...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x