Antena Căutare

Mozart, "jucăria" preferată a unui copil! Orchestra și publicul au auzit cel mai frumos "Wow" din gura lui, la un concert simfonic

Sunt ultimele note, orchestra e în vrie, dirijorul dă ultimele indicații de la pupitrul din mijlocul scenei și se pregătește să se întoarcă cu fața spre public. S-a interpretat Recviemul lui Mozart, una dintre cele mai mari capodopere muzicale ale lumii. Doar că acest concert are o tradiție: câteva secunde de liniște, înainte de aplauze, în memoria a celui ce a fost Wolfgang Amadeus Mozart. Spectatorii știu, iar odată ridicată bagheta dirijorului toată sala e într-o liniște deplină. Nimeni nu aplaudă, așa cum se întâmplă în mod obișnuit. Atunci s-a auzit miracolul: un "Wow" spus din suflet de un băiețel care se afla în public, pentru prima dată la un concert de muzică clasică. 

Sunt ultimele note, orchestra e în vrie, dirijorul dă ultimele indicații de la pupitrul din mijlocul scenei și se pregătește să se întoarcă cu fața spre public. S-a interpretat Muzica masonică funerară a lui Mozart, una dintre cele mai mari capodopere muzicale ale lumii. Doar că acest concert are o tradiție: câteva secunde de liniște, înainte de aplauze, în memoria a celui ce a fost Wolfgang Amadeus Mozart. Spectatorii știu, iar odată ridicată bagheta dirijorului toată sala e într-o liniște deplină. Nimeni nu aplaudă, așa cum se întâmplă în mod obișnuit. Atunci s-a auzit miracolul: un "Wow" spus din suflet de un băiețel care se afla în public, pentru prima dată la un concert de muzică clasică.

Scena inedită a avut loc în Boston, în cea mai mare sală de concerte din orașul american. Orchestra Societății Handel și Haydn, unul dintre cele mai vechi și cunoscute orchestre din Statele Unite ale Americii, tocmai își terminase prestația.

Secunde de tăcere, la fiecare concert, după compoziția lui Mozart

Potrivit cbc.ca, fără să știe ce urmează sau de ce nimeni nu aplaudă, copil și-a arătat admirația printr-o mirare ce s-a auzit în întreaga încăpere cu o acustică impresionantă. A spart tăcerea cu un exuberant "Wow" și a câștigat râsul și aplauzele audienței. Muzicienii au fost și ei profund impresionați și au mărturisit că au făcut publică înregistrarea în dorintă de a-l găsi pe cel mic și de a-l cunoaște.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"La sfârșitul spectacolului de duminică al Muzicii Funerare Masonice a lui Mozart, s-a întâmplat ceva pe care nu am mai experimentat niciodată în ultimii 40 de ani de concerte", a declarat președintele și directorul orchestrei Handel și Haydn, David Snead, care a descris momentul ca fiind unul unic.

Concerul a fost înregistrat pentru transmisiune radio, astfel că muzicienii au cerut înregistrarea finalului concertului pentru a putea împărtăsi lumii faptul că muzica clasică este pentru toate vârstele.

"Acest moment demonstrează că muzica clasică îi cucerește și pe cei mai tineri dintre noi", au spus la unison muzicienii care au asistat la moment.

Cel mai bătrân om din lume a murit la 123 de ani. Avea opt copii, 35 de nepoţi şi 34 de strănepoţi și câteva secrete... Loc extraterestru în România! În Bihor s-a descoperit ceva unic în Europa!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x