Antena Căutare

La împlinirea a 169 de ani de la nașterea marelui poet, un bătrân a sculptat în zăpadă bustul lui Mihai Eminescu!

Un pensionar din Galați a impresionat o țară întreaga cu talentul și inițiativa lui.  Cu ocazia împlinirii a 169 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu, un bătrân a sculptat bustul lui Mihai Eminescu din zăpadă. Astfel, spre marea surprindere a celor mici și mari, pensionarul a înlocuit obișnuitul om de zăpadă cu bustul lui Mihai Eminescu.

El este românul care la 169 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, bărbatul a sculptat în zăpadă, bustul marelui poet! Motivul este uluitor!

Un pensionar din Galați a impresionat o țară întreaga cu talentul și inițiativa lui.
Cu ocazia împlinirii a 169 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu, un bătrân a sculptat bustul lui Mihai Eminescu din zăpadă. Astfel, spre marea surprindere a celor mici și mari, pensionarul a înlocuit obișnuitul om de zăpadă cu bustul lui Mihai Eminescu.

Petru Darie în vârstă de 77 de ani, povestește că acum 40 de ani a avut prima sculptură, iar după pensionare a avut mai mult timp să se dedice pasiunii lui

El s-a apucat de treabă acum câteva zile ca să fie gata pentru ziua de naștere a poetului. Pentru că temperatura de afară se schimbă de la o zi la alta, bărbatul ajutat de vecini, trebuie să retușeze în fiecare zi sculptura pentru a nu se topi.

,,Bustul lui Eminescu l-am făcut prima dată acum 45 de ani, undeva în valea oraşului, avea fetiţa trei ani, se juca în curte cu zăpada, cu copii de vârsta ei. Pe lângă ei m-am apucat să fac un om de zăpada. Până la urmă <hai să-l fac pe Eminescu>. Când am ieşit la pensie, aveam mult timp liber şi m-am gândit să mă apuc din nou de sculptat în zăpada. Îmi place, mă simt liber atunci când modelez zăpada. Trebuie să recunosc că atunci când creez sunt inspirat şi de versurile marelui poet. Preferatele mele sunt poeziile <Pe lângă plopii fără soţ> sau <Luceafărul>”, a explicat sculptorul amator, Petru Darie, conform Mediafax.

Bărbatul spune că face sculpturi în gheaţă pentru a-i învăţa istorie pe copiii din cartier.

„E un nepereche, un poet nepereche, am adoptat această replică. Şi un om deosebit, păcat că a trăit aşa puţin. Din păcate mulţi copii habar nu au cine a fost Eminescu. Mă gândesc că prin aceste sculpturi le ofer şi o lecţie de literatură”, a povestit Petru Darie.

De-a lungul anilor, gălăţeanul a realizat numeroase sculpturi în zăpadă şi gheaţă. Printre cele mai reuşite au fost busturile lui Mihai Eminescu şi ale domnitorului Al.I.Cuza, dar şi o replică a sculpturii lui Constantin Brâncuşi, Cuminţenia Pământului.

Povestea Linei Medina, fetița care a născut la doar cinci ani. Băiatul a crezut că mama îi este soră!... Mihai Eminescu, poezii de dragoste. Cele mai frumoase versuri de dragoste...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x