Live acum
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

La multi ani, Nadia Comaneci. "Zeita de la Montreal" implineste 51 de ani

Nadia Comaneci. Un nume cunoscut si apreciat de intreaga planeta, din momentul in care a invins computerul olimpic si a luat nota maxima. Astazi, Nadia impleste 51 de ani

“Zeita de la Montreal”, cea care a obtinut prima nota de 10 absolut din istoria gimnasticii, in 1976 si a castigat cinci medalii olimpice de aur isi sarbatoreste azi ziua de nastere.

Pentru ca se afla in Elvetia, la Zurich, acolo unde participa o gala Laureus, romanca a amanat petrecerea. Isi va sarbatori ziua de nastere la reintoarcerea in America, in Las Vegas mai exact, acolo unde are foarte multi prieteni. Bineinteles, alaturi de Nadia vor fi sotul sau, Bart Corner si el fost gimanst de performanta, dar si fiul lor Dylan, in varsta de 6 ani.

Cu toate ca traieste in Statele Unite din ’89, Nadia nu s-a rupt de tara natala. Aici, are rudele si prieteni buni, printre care se numara Ilie Nastase, Gica Hagi si Ion Tiriac.

Celine Dion spunea, in urma cu ceva timp, ca marea sportiva i-a schimbat viitorul: "Am urmarit Jocurile Olimpice din 1976 si Nadia Comaneci aproape ca mi-a schimbat destinul. Am iubit atat de mult puterea, dedicatia si munca grea pe care a depus-o. Pur si simplu imi doream sa fiu precum ea. Nu era vorba de gimnastica, ci de intreg comportamentul ei".

Nadia Comaneci este primul sportiv roman inclus in memorialul International Gymnastics Hall of Fame.

Foto: Intact Images

Recomandari