Antena Căutare

Lampioane pentru alungarea ciorilor de lângă Catedrala Mitropolitană din Timişoara

Reprezentanţii Primăriei Timişoara anunţă că au găsit metoda prin care să alunge ciorile care şi-au făcut cuiburi în parcul din spatele Catedralei Mitropolitane din centrul municipiului Timişoara. Au fost montate mai multe lampioane, în copaci, iar lumina acestora pe timp de noapte alungă ciorile.

În mai mulţi copaci din parcul aflat în spatele Catedralei Mitropolitane din Timişoara au fost montate 18 lampioane care stau aprinse în timpul nopţii pentru a speria ciorile.

„Vă dau o veste de senzaţie, chiar va fi vâlvă. Am rezolvat problema ciorilor din parcul Catedralei. Cel puţin pentru o perioadă eu sper să nu ajungă să revină şi să facă ineficientă intervenţia noastră. În Timişoara este o jumătate de secol de când ne luptăm cu ciorile. Am încercat în nenumărate feluri să scăpăm de ele. Cu anticoncepţionale n-am încercat. A fost o idee care nu mi-a aparţinut, nu ştiu de ce mi-a fost mie pusă în cârcă. De Crăciun s-au pus aceste lampioane prin copacii din parcarea Primăriei Timişoara şi pe strada Eminescu. Aici era plin de ciori. La un moment dat, am văzut că nu mai sunt ciori. Oare chiar nu le place lumina sau sunt speriate? Am monitorizat ce se întâmplă. Am cerut săptămâna trecută Direcţiei de Mediu să pună lampioane în Parcul Catedralei. Alaltăieri seară n-a fost nicio cioară în Parcul Catedralei, aseară s-a făcut verificarea şi nici urmă de ciori. Am redat Parcul Catedralei, oamenilor. Problema era chiar foarte importantă, pentru că aici erau zeci de mii de ciori şi parcul acela nu mai era utilizat de către oameni. Puteai toată ziua să speli băncile, că a doua zi erau pline de ceea ce produc ciorile. Sper să nu se obişnuiască si cu această lumină, pentru că am mai păţit-o. Când am pus prima dată simulatoare de păsări de pradă, ele s-au speriat, dar după ceva vreme, au reapărut”, a explicat primarul Nicolae Robu.

De mai mulţi ani, autorităţile din Timişoara duc o luptă fără sfârşit cu ciorile care şi-au făcut cuiburile în parcurile centrale, mai ales în cel din spatele Catedralei Mitropolitane. Au fost acţiuni de demolare a cuiburilor cu ajutorul pompierilor si s-au montat chiar şi aparate care simulau sunetele păsărilor de pradă.

Excrementele ciorilor pătează trotuarele şi băncile, vara mirosul este insuportabil, iar imaginea miilor de zburătoare pe cerul serii seamănă cu cea dintr-un film de groază.

Sursa : news.ro

O femeie a născut al doilea copil pe 2 februarie 2020, în sala de nașteri 2. Tânăra e uimită: ”Cifra 2 va deveni numărul... O profesoară de 43 de ani arată la fel ca fiica ei de 19! Ce face în fiecare zi pentru a se menține tânără și fermecătoa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x