Antena Căutare

Lisa, femeia cu o treime din corp acoperit cu cicatrici, provocate de arsuri, a trecut printr-o schimbare totală. Cum arată acum

Lisa s-a ales cu o treime din corp acoperit cu cicatrici, de la bărbie până la genunchi, provocate de arsuri de gradul III, în urma unui incident banal. Și-a recăpătat însă încrederea în ea însăși după ce a trecut printr-o schimbare totală.

Femeie tânără cu porțiune de aspect de femeie bătrână
Lisa, o femeie cu o treime din corp acoperit cu cicatrici, provocate de arsuri, a trecut printr-o schimbare totală | Shutterstock

Lisa are 47 de ani și provine din Truro, Cornwall. Timp de șase săptămâni, aceasta a luptat pentru viața ei într-un spital, după ce corpul ei s-a aprins în timp ce se afla la un grătar cu familia ei, în 2014. Ea, soțul și cei doi copii ai lor erau la sora și la cumnatul Lisei acasă, în curte, se arată în acest articol din Daily Mail.

"Era un lichid inflamabil în preajma acelui foc și a explodat chiar când treceam pe acolo. Mă duceam în casă, să iau ceva de mâncare pentru cel mai mic dintre copiii mei", a povestit Lisa.

Lisa s-a ales cu o treime din corp acoperit cu cicatrici, de la bărbie până la genunchi, în zona din față a corpului, provocate de arsuri de gradul III.

"E ciudat. Dacă privesc înapoi la acel moment și cum m-a făcut să mă simt, nu mi se pare deloc departe și, în același timp, parcă arăt așa dintotdeauna", a mai spus Lisa.

Soțul ei a fost și el de față. "Am auzit un zgomot puternic și apoi am văzut-o pe Lisa, cuprinsă de flăcări, din cap până în picioare. Am reușit să o arunc la pământ și să sting focul. Era evident, însă, că rănile Lisei erau destul de severe și amenințătoare", a declarat bărbatul.

Un elicopter a transportat-o pe Lisa la spital, ca să fie salvată. Femeia a povestit că a trecut prin numeroase proceduri chirurgicale, ca să se repună pe picioare, iar ultimul lucru la care s-a mai gândit a fost aspectul ei fizic. Pentru ea, era important că a rămas în viață. Soțul Lisei a mai mărturisit că nu și-a văzut timp de trei săptămâni și nu știa, la un moment dat, dacă mai trăiește sau nu.

Lisa, femeia cu o treime din corp acoperit cu cicatrici, provocate de arsuri, a trecut printr-o schimbare totală

Lisa a acceptat provocarea vieții ei odată cu participarea la show-ul TV, "10 Years Younger in 10 Days" / "Cu 10 ani mai tânăr în doar 10 zile". Ea a stat de vorbă cu Cherry Healey, gazda show-ului TV, de la Channel 5.

Când au auzit povestea Lisei, cu toții au fost emoționați până la lacrimi. Au numit-o incredibil de puternică, o inspirație, o lecție de viață.

Publicul show-ului i-a dat Lisei vârsta de 51 de ani, cu patru ani mai în vârstă decât este. Experții care s-au ocupat de Lisa i-au aplicat tratamente speciale, folosite pentru victimele cu arsuri, ca să o facă să arate de vârsta ei. Cea reală.

Lucrul pe care și l-a dorit cel mai mult Lisa a fost să aibă din nou încrederea pe care o avea în ea înainte să sufere banalul și cumplitul accident. "Nu e vorba de vanitate aici, e vorba de a mă redescoperi, atât", a spus ea.

"Cicatricile îmi amintesc constant de întâmplarea nefastă, de asta nu pot scăpa", a detaliat ea.

Transformarea care i-a schimbat Lisei întreaga viață

Primul pas în transformarea Lisei a fost ca medicii să îi recontureze buza superioară, astfel încât să pară, într-adevăr, cât mai aproape de un pigment natural. Apoi, Lisa a mers la stomatolog, iar medicul a avut grijă să îi repare toate problemele, iar un estetician s-a ocupat de cicatricile ei, printr-un procedură care are ca scop rejuvenarea pielii, numită microneedling.

Un cosmetician i-a vopsit și laminat Lisei sprâncenele, astfel încât fața ei să pară mai luminoasă și să atragă atenția de la cicatricile de pe piept.

Totodată, Lisa a fost sfătuită și cum să se îmbrace, pentru că ea nu mai acorda de mult timp nicio atenție hainelor pe care le cumpăra. Nu făcea altceva decât să mai iasă din când în când în oraș cu câte o prietenă, așa că se îmbrăca casual de fiecare dată. În plus, nici părul ei nu mai primea atenția necesară, așa că și aici au intervenit experții.

Transformarea a fost completă. Lisa: "Dumnezeule, mi se pare că sunt alt om"

Transformarea a fost completă. Și uimitoare. Sora Lisei, Sharon, și soțul ei, Steve, au fost copleșiți când au văzut-o. "Arăți de parcă ai fi un star de cinema. Arăți foarte bine și cred că asta și voiai să ți se întâmple", a spus sora Lisei, în lacrimi. "Arăți uimitor, uite ce păr ai, e incredibil".

A mai rămas ca Lisa să se privească în oglindă. Și nu i-a venit să creadă că ea era acolo.

"Dumnezeule, mi se pare că sunt alt om. Rochia este superbă, nu pot să cred ce culoare frumoasă are părul meu. Parcă nici nu-mi mai văd cicatricile, arăt atât de diferit", a mai spus ea. "Sunt copleșită. Mi se pare că abia acum reușesc să mă uit la mine pentru prima dată după foarte mult timp", a mai spus Lisa.

Publicul show-ului TV i-a dat Lisei, în cele din urmă, cu un an mai puțin decât are ea în mod normal. Și mii de oameni i-au lăsat comentarii Lisei, pe Facebook, în care o încurajează.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Soțul Lisei, Steve: "Transformarea este uimitoare. Mi se pare că în momentul ăsta radiază încredere de sine, chiar se observă asta".

"Provocarea asta pe care am acceptat-o mi-a schimbat viața", a mai spus Lisa. "Mi se pare că lecția cea mai importantă de aici este să înveți să te accepți din nou, așa cum ești, deși porțiuni din tine nu mai sunt ca altădată și nu vor mai fi niciodată".

Femeia de 228 kilograme care a slăbit spectaculos pentru a se menține în viață. Cum arată acum... Drama femeii cu brațele și picioarele amputate care a devenit mamă. Cum reușește să își îngrijească bebelușul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x