Căutare Live

"Lista lui Schindler" nu isi gaseste cumparator

Adevarata "Lista a lui Schindler", cuprinzand 14 pagini cu numele a 801 evrei salvati de industriasul german Oskar Schindler, nu si-a gasit cumparator pe eBay, unde a fost scoasa la vanzare cu trei milioane de dolari.

Desi aproximativ 500.000 de persoane au accesat anuntul si 13.000 au urmarit o eventuala licitatie, nu a aparut niciun doritor sa cumpere lista. In ciuda acestui lucru, pretul documentului nu va fi schimbat.

Cele 14 pagini ale listei, datate 18 aprilie 1945, au fost batute la masina de Itzhak Stern, contabilul si mana dreapta a lui Schindler. Industriasul a salvat viata a peste o mie de evrei in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial trecandu-i pe o lista cu persoane care efectuau lucrari indispensabile pentru armata germana. Mort in 1974 in anonimat, el a primit postum titlul Drept intre Popoare.

Sacosa de rafie din pietele romanesti, geanta de fite in Occident! ... Nirvana, cel mai scump iaht din lume, valoreaza 230 de milioane de euro...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri