Antena Căutare

Lucrarea unui pictor român a fost vândută pentru o sumă fabuloasă! Cum arată opera de peste 2,5 milioane de dolari!

Lucrarea "Self-Portrait as Vincent Van Gogh" (2012) a pictorului român Adrian Ghenie a fost vândută miercuri seara în cadrul unei licitații organizate de casa Sotheby's din New York pentru suma de 2,59 milioane de dolari, față de o estimare de 200.000-300.000 dolari, a indicat AFP.

Lucrarea unui pictor român a fost vândută pentru o sumă fabuloasă! Cum arată opera de peste 2,5 milioane de dolari! Galerie
Adrian Ghenie

Lucrarea "Self-Portrait as Vincent Van Gogh" a pictorului român Adrian Ghenie, realizată în 2012, a fost vândută în cadrul unei licitații organizate de casa Sotheby's din New York pentru suma de 2,59 milioane de dolari, față de o estimare de 200.000-300.000 dolari, a indicat AFP, citată de Agerpres.

Pictorul român, în vârstă de 38 de ani, a mai reușit anul acesta vânzarea unei picturi pentru o sumă cu șase zerouri. Este vorba de pictura "The Sunflowers in 1937", inspirată de celebra lucrare a lui Vincent van Gogh — "Floarea soarelui", vândută în luna februarie la Londra pentru 3.117.000 de lire sterline, un preț record pentru artistul român, peste dublul recordului său anterior de preț, după cum a apreciat atunci casa Sotheby's.

Adrian Ghenie, este un artist român foarte apreciat pe scena de artă contemporană internațională, prezent cu lucrări în cele mai importante muzee, galerii și colecții private din lume: Centrul Pompidou (Paris), SFMOMA (San Francisco), Muzeul Hammer și Muzeul de Artă Contemporană din Los Angeles, S.M.A.K. Collection (Ghent). Lucrările sale au fost incluse în expoziții la Palazzo Grassi, Fundația François Pinault (Veneția), Tate Liverpool, Bienala de la Praga, Fondazione Palazzo Strozzi (Florența). În 2015, a reprezentat România la Bienala de Artă de la Veneția, cu proiectul "Darwin's Room".

La doar 7 ani, și-a donat părul bolnavilor de cancer. Ce avea să afle, la scurt timp, este cutremurător... Test de vedere. Care linie este mai lungă? 80 la sută dintre noi dau un răspuns greşit!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x