Luna ar putea parasi orbita Pamantului pentru a deveni o planeta independenta

Luna este satelitul Terrei, aceasta este situatia cunoscuta si acceptata de toata lumea. Totusi, un om de stiinta din Rusia sustine ca exista posibilitatea ca Luna sa se desprinda din orbita Pamantului pentru a deveni o planeta independenta, informeaza Pravda.Raykunov a ridicat problema la targul aeronautic din Le Bourget, intreband daca planeta noastra ar putea avea aceeasi soarta ca Venus, avand conditii in care viata nu se poate dezvolta.

Conform omului de stiinta, exista misiuni de explorare spatiala care au ca scop sa determine daca, in acest caz, se vor schimba conditiile de viata de pe planeta si cum am putea sa prevenim un astfel de dezastru.

Sergei Popov, cercetator al Institutului Astronomic de Stat din cadrul Universitatii din Moscova a confirmat faptul ca Luna se departeaza de Terra, dar foarte incet. Conform acestuia, satelitul mareste distanta pana la planeta cu aproximativ 38 de milimetri pe an si nu detine resursele energetice pentru a se desprinde complet de pe orbita.


sursa: Antena3.ro

foto: bookbuilder.cast.org

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri