Antena Căutare

Luna ar putea parasi orbita Pamantului pentru a deveni o planeta independenta

Luna este satelitul Terrei, aceasta este situatia cunoscuta si acceptata de toata lumea. Totusi, un om de stiinta din Rusia sustine ca exista posibilitatea ca Luna sa se desprinda din orbita Pamantului pentru a deveni o planeta independenta, informeaza Pravda.



Raykunov a ridicat problema la targul aeronautic din Le Bourget, intreband daca planeta noastra ar putea avea aceeasi soarta ca Venus, avand conditii in care viata nu se poate dezvolta.

Conform omului de stiinta, exista misiuni de explorare spatiala care au ca scop sa determine daca, in acest caz, se vor schimba conditiile de viata de pe planeta si cum am putea sa prevenim un astfel de dezastru.

Sergei Popov, cercetator al Institutului Astronomic de Stat din cadrul Universitatii din Moscova a confirmat faptul ca Luna se departeaza de Terra, dar foarte incet. Conform acestuia, satelitul mareste distanta pana la planeta cu aproximativ 38 de milimetri pe an si nu detine resursele energetice pentru a se desprinde complet de pe orbita.


sursa: Antena3.ro

foto: bookbuilder.cast.org

Academia de Stiinte din Rusia: In cel mult 20 de ani, ne intalnim cu extraterestrii... Oseminte de homo sapiens, vechi de 32.000 de ani, descoperite in Crimeea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x