Antena Căutare

Luna face spectacol pe 15 iunie. Afla ce se va intampla!

Romanii vor avea parte de un fenomen spectaculos pe 15 iunie. O eclipsa totala de luna va fi vizibila de pe teritoriul tarii noastre cu ochiul liber. Specialistii spun ca datorita eruptiilor vulcanice luna va fi foarte intunecata si chiar ar putea sa dispara de pe cer pentru putin timp. O alta eclipsa totala de luna va mai avea loc abia peste 4 ani.

Adrian Sonka, astronom amator si angajat al Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Bucuresti, sustine ca nu vom simti nimic deosebit in timpul eclipsei.

"Culoarea lunii in timpul totalitatii, al maximului, depinde de praful din atmosfera. Daca au fost eruptii vulcanice in ultimele luni s-ar putea ca luna sa fie intunecata in timpul maximului. Cum stim ca au fost cateva eruptii vulcanice, s-ar putea sa avem o eclipsa totala de luna, cu luna foarte intunecata. Luna poate sa dispara, sa nu o vedem deloc", a declarat, pentru pentru un post de televiziune, Adrian Sonka.

Aceasta eclipsa face parte din seria Saros 130, fiind a 34-a eclipsa din cele 72 ale seriei. In aceasta serie eclipsa din 15 iunie 2011 este cea de-a sasea eclipsa totala. Seria Saros 130 a inceput pe 10 iunie 1416 cu o eclipsa la nordul penumbrei terestre si se va termina pe 26 iulie 2678 cu o eclipsa prin penumbra la sudul de umbrei Pamantului. Seria Saros 130 de eclipse de Luna dureaza 1262.11 ani, potrivit astro-info.ro.

Tot articolul, in Jurnalul National

foto: apagantapestry.blogspot.com

VIDEO! Sute de dragoni, liberi pe strazile Cracoviei... Angajatii Facebook, tineri si multumiti. Vezi ce salarii primesc!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x