Antena Căutare

Mai "batran" ca Tutankamon: Schelet de 4.500 de ani, descoperit in Prahova

Un schelet cu o vechime de peste 4.500 de ani a fost dezgropat de arheologi in localitatea prahoveana Aricesti Rahtivani. Scheletul, cu 12 secole mai „batran” decat Tutankamon, a fost gasit intr-un mormant cu un diametru de 50 de metri, informeaza Adevarul. Descoperirea a fost realizata de arheologii de la Muzeul de Istorie si Arheologie Prahova.

Din fericire, in acest caz a fost respectata legea, iar administratorii firmei care investesc in exploatarea de agregate minerale in zona ne-au chemat sa facem investigatiile arheologice necesare

Mormantul era situat sub o movila de aproximativ trei metri inaltime si 50 de metri in diametru

Dateaza de la inceputul Epocii Bronzului si apartine, cel mai probabil, unei persoane dintr-o comunitate seminomada, venita din sudul Ucrainei, care se ocupa cu cresterea animalelor. Daca nu ar fi fost o capetenie sau nu ar fi avut o influenta spirituala importanta, probabil ca nu ar fi beneficiat de un astfel de mormant", a mai spus seful Sectiei de Arheologie.

"Ritualul de ingropare este foarte auster. Nu am gasit, inca, podoabe, dar este posibil ca, dupa inlaturarea pamantului tasat in craniu, sa descoperim, ulterior, cercei", a adaugat Alin Franculeasa.

Scheletul vechi de 4.500 de ani nu este singura descoperire de acest fel facuta in zona. In urma cu sase ani, tot la Aricestii Rahtivani, a fost descoperit un monument funerar cu trei morminte.

Sursa: Antena3

Foto: heritage-key.com

Un rus a murit după ce s-a îngropat de bunăvoie pentru a-şi testa curajul... Un rus condamnat pentru canibalism a depus plangere impotriva familiei victimei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x