Antena Căutare

Maimuța care a fost angajată la căile ferate! Babuinul dirija trenurile, schimba macazul precum un om, n-a greșit niciodată, nimic!

Jack a fost o maimuță, un babuin ”angajat” la căile ferate din Africa de Sud pe post de macagiu. Stăpânul său, James Wide, și-a pierdut, într-un aciident, ambele picioare și, din acel moment, animalul a preluat toată munca sa. Pe baza unor semne, Jack știa exact ce are de făcut, negreșind niciodată în întreaga sa carieră!!!

Jack a fost o maimuță, un babuin ”angajat” la căile ferate din Africa de Sud pe post de macagiu. Stăpânul său, James Wide, și-a pierdut, într-un accident, ambele picioare și, din acel moment, animalul a preluat toată munca sa. Pe baza unor semne, Jack știa exact ce are de făcut, negreșind, niciodată, în întreaga sa carieră!!!

Povestea nu-i invenție de presă. Apare în ”Nature”, pe 24 iulie 1890. Pe vremea aceea, jurnaliștii nu se aflau într-o goană nebună după click-uri, de aceea e foarte probabil să fie credibilă. James Wide, un responsabil cu macazele de la căile ferate din Africa de Sud, și-a pierdut, în urma unui accident suferit în 1877, ambele picioare. Cu patru ani în urmă, găsise într-un vagon abandonat un babuin Chacma, cel mai mare care trăiește în Africa.

Pare greu de crezu, dar James a început domesticirea lui ”Jack”. Cu ajutorul unor anumite semnale, l-a învățat până la ce nivel trebuie să tragă de manete pentru a ”potrivi” macazele. Ridica unul sau două degete, iar babuinul își făcea treaba în stația ”Uitenhage”. Cu timpul, noul macagiu s-a perfecționat. Deși mereu Wide îl supraveghea, maimuța nu mai avea nevoie de indicii, ghidându-se doar după semnalele actustice ale trenurilor. Curând, babuinul a învățat să conducă și drezina, urcând și coborând, cu ea, dealurile fără probleme. A devenit o atracție pentru călători, unii dintre ei mergând special la ”Uitenhage” pentru a-l vedea la lucru.

Într-una dintre zile, o doamnă cu influență în societate a ”auzit” minunea, iar Jack și Wide au fost, pe loc, concediați. La rugămintea stăpânului, directorul companiei a fost de acord să-l testeze pe babuin, pentru a vedea dacă acesta se descurcă au ba. Urmarea? Jack a devenit singura maimuță din istorie angajată a unei căi ferate, fiind cunoscută drept ”Jack the Signalman”. Avea să decedeze de tuberculoză, în 1890.

Atenție mare, nu le supăra pe FETELE RELE ale zodiacului! Iată ce spun astrele despre punctele negative ale femeilor... VIDEO ”de firmă”! Cum s-au îmbrăcat elevii unui liceu de fițe din Capitală, în prima zi de școală...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x