Antena Căutare

Maimutareala, o arta veche de un mileniu, in Japonia: Vezi cum arata primatele actrite!

Spectacolele de teatru cu maimute sunt o traditie in Japonia, de mai bine de 1.000 de ani. Cu toate acestea, sunt considerate, deopotriva o cruzime, dar si o forma de arta. Spectacolele de acest gen au devenit tot mai rare in anii '70, dar un fotograf japonez, care a emigrat in Statele Unite, a reusit sa descopere un teatru de maimute si a realizat un pictorial cu primatele vedete.

Spectacolele cu maimute aveau loc in strada, dar odata cu inmultirea autoturismelor si cu aparitia televiziunii au devenit tot mai rare, relateaza portalul Wired. Fotograful Hiroshi Watanabe, intors in tara natala pentru ca sotia lui sa le nasca fiul tot in Japonia, a redescoperit teatrele de maimute.

Cautand un nou proiect de fotografie, a ajuns la asociatia Suo Sarumawashi. Aceasta a luat nastere in 1997, cu scopul de a duce mai departe arta spectacolelor cu primate, pe care le organizeaza si acum, in toata Japonia.

Fotograful a primit permisiunea de a realiza portretele vedetelor din lumea animala si le-a surprins expresiile umane pe care le-au invatat de la dresori si pe care le reproduc in spectacole.

Nu numai expresiile faciale ale maimutelor sunt imprumutate de la oameni, ci si vestimentatia. Maimutele apar in spectacole imbracate in chimonouri, in tricouri ale unor echipe sportive sau in pantaloni scurti. Nici accesoriile nu lipsesc, esarfele fiind printre preferatele animalelor.

Foto: wired.com

Tinerica, acum vreun secol! O femeie din China are 127 de ani... Ai vrea sa dormi in patul lui Beckham? O poti face…...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x