Antena Căutare

Țânțarii infectați cu malarie rezistentă la medicamente au ajuns în Asia de Sud-Est

Malaria rezistentă la medicamentele cheie s-a răspândit în Asia de Sud-Est, conform cercetătorilor din Marea Britanie și Thailanda. În Cambodgia au existat 36.900 de cazuri de malarie în anul 2018.

Malaria rezistentă la medicamentele cheie s-a răspândit în Asia de Sud-Est, conform cercetătorilor din Marea Britanie și Thailanda. În Cambodgia au existat 36.900 de cazuri de malarie în anul 2018.

Malaria este tratată cu două medicamente cheie, artemisinină și piperaquină, combinația de pastile a fost introdusă în Cambodgia în anul 2008 când 262.000 de persoane au fost infectate de virus.

"Acești paraziți sunt niște fiare înfricoșătoare, nu există nici o îndoială", a spus Prof Colin Sutherland, de la Școala din Londra de Igienă și Medicină Tropicală

Un studiu a demonstrat că parazitul s-a extins în Cambodgia dar a fost prezent și în Laos, Thailanda și Vietnam. Însă, de această dată este mult mai problematică, peste 80% dintre paraziții infectați cu malarie au fost rezistenți la medicamente.

Un alt studiu a demonstrat că jumătate dintre pacienții infectați nu au putut fi tratați cu medicamentele standard. Pentru a putea vindeca virusul, cercetătorii că folosirea altor medicamente alături de artemisinină sau utilizarea unei combinații de trei medicamente ar putea fi remediul.

Boala ucide aproximativ 435.000 de oameni în fiecare an - majoritatea sunt copii sub vârsta de cinci ani. Simptomele malariei includ frisoane, urmate de temperatură dar și transpirații severe. Fără tratament virusul poate duce la probleme de respirație și insuficiență organică.

O tânără de 22 de ani și-a găsit fericirea în brațele unui bărbat de 52: ”Lumea crede că e tatăl meu!”... S-a lăudat că inelul ei costă cât o casă, dar i-a scăpat un detaliu crucial! Oamenii au taxat-o imediat: „Cred că ai o r...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x