Antena Căutare

Mama scriitorului Musina, dosar penal pentru "cultivare de droguri"

La 75 de ani, respectabila mama a unui cunoscut scriitor brasovean Alexandru Musina a fost tirita in cercetare la DIICOT sub acuzatia de „cultivare de droguri“, dupa ce batrina si-a plantat in gradina un rind de cinepa normala ca suport pentru vrejurile de fasole.

Viorica Musina, o femeie de 75 de ani, respectata in comuna Sinca Noua, s-a trezit cu procurorii DIICOT la poarta si cu dosar de cercetare pentru cultivare si trafic de droguri, in urma unei sesizari facute de politia locala.

Fiul femeii, profesor universitar doctor la Facultatea de Litere a Universitatii "Transilvania" din Brasov, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, a fost revoltat de aceasta poveste si a trimis o scrisoare deschisa adresata procurorului general, Laura Codruta Kovesi, si ministrului Administratiei si Internelor, Traian Igas, in care acuza abuzul savarsit asupra mamei sale.

Scrisoare deschisa
„In disperare absoluta de cauza, subsemnatul, Alexandru Musina, profesor universitar doctor la Facultatea de Litere a Universitatii „Transilvania" din Brasov, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, ma adresez dumneavoastra pentru a va aduce la cunostinta o situatie care ar fi hilara daca nu ar fi atroce, strigatoare la cer, dovada ca, in tara noastra, justitia a luat-o razna, iar politia se razboieste cu pensionare bolnave, mai degraba decit cu teroristii si cu membrii crimei organizate", isi incepe scriitorul brasovean scrisoarea catre autoritati.

„Au venit cei doi ofiteri si au ars cinepa din gradina mamei. Au intocmit si proces verbal de predare-primire, distrugere.. Ca la carte. Se pare totusi ca dosarul va fi inchis. E o bataie de joc!. Nu e doar aberant, ci si oribil: o minte bolnava, ticaloasa si perversa incearca - prin intermediul DIICOT, care n-are altceva mai bun de facut decit sa ancheteze o femeie in virsta si bolnava - sa o sperie, sa o terorizeze pe mama mea, sa o faca sa aiba un nou atac de cord, s-o bage macar in spital, daca nu va putea in puscarie (prin acuzatii si marturii false)", sustine profesorul Musina in scrisoarea deschisa.

„Daca nu veti lua nici o masura pentru restabilirea legalitatii si sanctionarea celor vinovati de abuzurile expuse mai sus, am sa ma adresez prim-ministrului, apoi presedintelui Traian Basescu. Daca si acesta din urma se va dovedi neputincios in a face ca in Romania sa fie respectate drepturile omului, la urmatorul miting (ne)autorizat, politistii nostri se vor simti indreptatiti sa-i strige nu doar «javra ordinara!», ci si «impotentule!»", scrie Musina.

Scriitorul spune ca familia sa va apela si la CEDO pentru a-si gasi dreptatea. Musina are si o intreabare pentru procurorul Kovesi si pentru ministrul Igas: „Ce ati fi simtit, ce ati fi facut, cum ati fi reactionat daca mama unuia dintre dumneavoastra ar fi fost invinuita de terorism, crima organizata sau de cultivare si trafic de droguri? Sau, in tara asta, politicianul, politistul, jandarmul, cel din justitie n-are mama, n-are tata?"

Tot articolul, in Jurnalul National

FOTO / Statuia Libertatii, lovita de fulger!... VIDEO! Pianistul fara maini Liu Wei, castigatorul concursului "China's Got Talent"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x